Turizm Haftasındayız

0
179

Günaydın sevgili okuyucularım. Nasılsınız bu sabah? İçerisinde bulunduğumuz hafta yani 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bende netten biraz araştırma yaptım turizm politikası hakkında…

& & & & &

Turizm Politikası

Turizm politikası bir ülkede genel ekonomi politikasına uygun olarak bir yandan iç ve dış turizmin geliştirilmesi ve yönlendirilmesi, turizmin gelir ve döviz sağlayıcı, istihdam yaratıcı fonksiyonlarından en rasyonel şekilde yararlanılması gibi ekonomik hedeflere, diğer yandan kültür, sağlık vb. ekonomi ötesi amaçlara ulaşmak için kamu yönetimince alınan önlemlerin ve yapılan müdahalelilerin tümüdür. Diğer bir deyişle turizm politikası, örgütlenmiş toplumlarda, özellikle devlet tarafından turistik gelişmeye bilinçli olarak müdahale etmektir.

yase-turizm1

Turizm politikasının amaçları; 1)Turizm politikası turizmin arz ve talep yönündeki durumunun ve mevcut koşulların ıslahını gerektiren nedenleri belirler. 2)Turizm politikası turizm alanında uygulanmakta olan ve önerilen müdahalelerini alınacak önlemlerin yapacağı etkileri araştırır. 3)Turizm politikası turizmin gelişmesi için yeni hedefleri, araçları ve olanakları ortaya koyar.

Türkiye’nin turizm politikasını üç ana başlıkta toplamak mümkündür; 1)Uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek ve verimli bir turizm ekonomisi meydana getirmek. 2)Yerli ve yabancı turistler ile yerleşik nüfusun gereksinimlerini karşılamak, sosyal turizm tesislerini geliştirmek, turizmin yarattığı ekonomik yararı halka yaygınlaştırmak. 3)Doğal varlıkların ve kültürel değerlerin sürekliliğini sağlamak.

& & & & &

Ülkemize ve dünyaya en kısa zamanda barış gelsin diliyorum. Barış gelsin, insanlar istedikleri yere gidip görsünler, gezsinler. Rahat ve huzurlu yaşasınlar. Sağlık ve sevgiyle kalın sevgili okuyucularım… Yase

Günün Şiiri

Benim Güzel Vatanım

Benim cennet vatanım
Dört iklim yedi bölge
Her köşesinde ayrı tarih
Dünya görsün hayran kalsın.

Dağları, denizleri, binbir çeşit çiçekleri
Bereketli ovası, buz gibi yaylası
Benim cennet vatanım
Dünya görsün hayran kalsın.

İmparatorluk ecdadı
Kır çiçekleri gibi insanım
Hepsi ayrı ayrı renk
Dünya görsün hayran kalsın.

Bursa’nın yeşili İstanbul’un tarihi
Antalya’nın denizi
Hepsi ayrı bir keyif
Dünya görsün hayran kalsın.

Görmeye değer her yeri
Tarihi, doğası, insanı
Sen de gel gez ülkemi
Dünya görsün hayran kalsın.

Seksen bir il olmaz ayrı gayrı
Hepsinin yeri başkadır ayrı ayrı
Bin yıllık bu güzel vatanı
Dünya görsün hayran kalsın.

Alperen Çetin

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here