Sporseverler Sevinecek mi? (1)

0
60

Değerli okurlarım, makalemin başlığı değilse bile, içeriği sizleri oldukça şaşırtacaktır. Bunu tahmin edebiliyorum.

Bildiğiniz gibi, kendimi yerel spora ve onun sorunlarına adamış bir Gazeteci-Yazarım. Hiçbir şeyi sınırlandırmış değilim ama ağırlık verdiğim, altını kazıyarak anlatmak istediğim konularımız bulunmaktadır. Bu konuları tekrar hatırlatmak istiyorum. Yerel Sporumuz (tümü), Amatör Takımlarımız, Amatör Sporcularımız ve Tüm Gençlerimiz, Engelli Sporcularımız ve Tüm Engelliler.

Bu makaleye başladığımda, telefonum çaldı, arayanlar engelli kardeşlerimizdi ve bana sitem ediyorlardı.  Aynen şöyle; “Öcal Hocam, bizi unuttun, ihmal ediyorsun!”

Hiç unutur muyum? Onları hiç ihmal eder miyim? Sporda konu alabildiğine fazla, doğal olarak onlara sıraya koymaya ve ayrıntılı biçimde sizlerle sunmaya özen gösteriyorum. Yine de, her sezon iki üç kez onların sorunlarına dile getiren makalelerim yayımlanıyor ve sizler de bunları okuyorsunuz. Engelli kardeşlerim hiç üzülmesin, İSKENDERUN GAZETESİ olarak daima onların yanındayız.

Efendim bu mesleğe yıllarımı ve daha doğrusu ömrümü verdim. Doğal olarak çevrem geniş ve dostlarım da bir hayli fazla. Çoğunun da okurum olduğunu göğsüm kabararak söyleyebilirim. Bu insanların  (sporseverlerin) bir bölümü de bizim kuşaktan yani ‘son sözü ağzında, eğriye eğri,  doğruya doğru diyen, riyaya itibar etmeyen’  can dostlar. Onlar da bana sitem ediyorlar ama konuya yaklaşımları daha bir başka ve de çok içten ve samimi. Konuşmaları harmanlayıp, aynen yazıyorum.

“…Öcal Hocam, İskenderun Gazetenizde spor makaleleriniz, hiçbir gazetede okumadığımız sanat ve kültür yazılarınız, bunlar tamam da, ayrıca tarafsız oluşunuz dikkati şayan…”

“…Neyi demeye çalışıyorsunuz?”

“…Hani şu havuz konusu var ya, tarafsız ifadenizle o konuda bizleri aydınlatmanızı istiyoruz, lütfen!”

Oysa o önemli konuyu yüksek tirajlı tüm gazeteler yazdı. Televizyonlar naklen yayınladı, gazeteler okurlara çarşaf-çarşaf yazılar sundu. Buna rağmen okurlarımız her zaman olduğu gibi tarafsız bir biçimde bizim de bu konuda yayın yapmamızı ve konuyu yorumlamamızı istiyorlar. Bizlere inananların, güvenenlerin tabi ki hizmetindeyiz. Yeter ki bizden bilgi isteyin, baş üstüne…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here