TSK’dan ‘Tepki Ölçme’ Atışları!

0
199

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin’e yapılacak operasyonun ilk adımında bölgedeki terör hedeflerine ‘Tepki Ölçme Atışları’ yapmaya başladı. Dün sınır karakollarından Afrin ve çevresindeki terör hedefleri ateş altına alındı. Obüs ateşinde birçok PYD/YPG hedefi yerle bir edildi. 30 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Afrin Operasyonunun kara gücünü oluşturacak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nda ise hazırlıklar tamamlandı. 20 binin üzerinde savaşçı Afrin’e girmek için emir bekliyor.

Azez’e Havan Topuyla Saldırdılar

PYD/YPG önceki gece geç saatlerde, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki Azez ilçesine havan topuyla saldırırken, sivil yerleşimleri hedef alan saldırılarda ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Saldırının hemen ardından, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde konuşlu topçu birlikleri, daha önce İHA ve Radarlarla yerleri belirlenen Afrin’deki terör örgütü mevzilerine atış yaptı.

Sığınak ve ikmal depolarının bulunduğu Basufan, Cindere, Memelan, Meskenli ve Raco bölgeleri ateş altına alınırken, aynı saatlerde TSK jetleri de Afrin’in el-Basuta köyündeki terör yuvalarına bomba yağdırdı.Ateş altına alınan kırsal bölgedeki mevzilerden 25’i tam isabet aldı. Mevzilerden ikisinde, teröristlerin yoğun cephaneliğinin olduğu kaydedildi.

Fırtına obüslerinin ateşiyle bozguna uğrayan PYD/YPG’li teröristlerin konuşmalarında, vurulan mevzilerden iki tanesinde büyük patlamaların olduğu ve aynı mevziin yakınlarında toplu halde duran terörist gruptan çok sayıda arkadaşlarının vurulduğu duyuldu.

Gerginliğin arttığı Afrin’de siviller ise küçük gruplar halinde göç etmeye başladı. Yanlarına az sayıda eşya alabilen aileler, araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı. Onlarca aracın Halep’in kuzeyine yöneldiği görüldü.

Sınıra Sevkıyat Aralıksız Sürüyor

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araç ve ekipmanlar da Hatay’a gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin farklı birliklerinden gönderilen zırhlı askeri personel taşıyıcı araçların, sınır hattı yönüne doğru Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep üzerinden gittiği belirtilirken, Hatay’da 30 vagon askeri aracın da sınırdaki birliklere sevk edilmek üzere Ahmet Tor Kışlasına nakledildiği öğrenildi. Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçların, sınırda konuşlandırılacakları öğrenildi.

ABD’den Afrin Harekâtına Yeşil Işık

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon da yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin muhtemel Afrin Harekâtına adeta yeşil ışık yakmıştı. Dillon bir gazetecinin sorusuna, “Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil” yanıtını vermişti.

Halep’in en büyük ilçelerinden Afrin’in batısı Hatay, kuzeyi ise Kilis ile çevrili. Afrin ilçesi, ilimizin Amanos Dağları’na açılıyor. Afrin’in doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlib’de ise Türk ordusunun gözlem noktaları var. Teröristlerin tek çıkış noktasının, Halep’in kuzeybatısındaki cep olabileceği ancak o bölgenin de Şam rejimi ve Rusya’nın kontrolü altında olduğu belirtiliyor.

Afrin İçin Komandolar Sınırdaki Tatbikat Yapıyor

Öte yandan, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Afrin kentine yapılacak operasyon öncesi, sınıra sevk edilen komandolar ise elleri tetikte tatbikat yaparken görüntülendi. Bölgeye ulaşan komandoların, tam teçhizatlı bir şekilde tatbikata başladığı, askerlerin tatbikatının uzaktan görüntülendiği öğrenildi. Askerler, elleri tetikte sınırda tatbikatını sürdürürken,  bölgede zaman-zaman topçu atışı da yapılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here