CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Hatay’da

0
173

Tekin; “Ülke Genelinde Oluşan Sorunların Suçlusu Mevcut AKP Hükümetidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erzin ilçe binasının açılışını yapmak üzere dün ilimize geldi.

CHP Hatay il Başkanı Servet Mullaoğlu, Antakya İlçe Başkan Dr. H. Ramiz Parlar, Defne İlçe Başkanı Mehmet Günenç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman tarafından karşılanan Gürsel Tekin, ilk olarak Hatay İl Başkanlığında, il yönetimi ve Kurultay delegeleriyle bir araya geldi.

Burada ülke gündemine, hükümetin icraat ve politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, özellikle dış politikada yapılan yanlışlara değindi.

Savaş çığırtkanlığıyla sorunların üstesinden gelinemeyeceğini vurgulayan Tekin; “Bu ülke hükümetin yanlış dış politikalarından dolayı çok zor bir döneme girmiştir. Öngörüsüz, yanlış dış politikadan kaynaklı gelmiş olduğumuz bu durumda bu iktidarın bu meselenin üstesinden gelmesi mümkün değildir. Bütün bu meselelerin üstesinden gelebilecek tek parti CHP’dir. 2012 yılında Genel Başkanımızın teklifini bugün Hatay’dan yinelemek istiyorum. ‘Bu meseleler sizi aşıyor olabilir. Bu konuda CHP olarak üstümüze düşen bir şey varsa göreve hazırız’ cümlesini bugünkü iktidara hatırlatıyorum. Ana muhalefet partisi olarak üzerimize çok ciddi sorumluluk düştüğünü biliyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu da hatırlatmak istiyoruz. Aksi takdirde, savaş çığırtkanlığıyla bu meselelerin üstesinden gelmemiz mümkün değil.

İvedilikle baştan itibaren Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduğumuz gibi bugün de aynı noktadayız, ivedilikle barışla bu meselenin çözülmesi lazım. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde hangi maceralarla karşı karşıya kalırız onu da kestirmek mümkün değil. Son iki aydır gerek genel merkezimizde geçmiş dönemlerde tecrübesi olan diplomatlarımız gerekse eski bakanlarımızla ilgili sayın genel başkanımız sık sık toplantı yapıyor.

Ortadoğu’da geçmiş dönemdeki siyasetçilerle ilişkisi olan arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yapıyor. Şuna emin olun iktidarın yapamadığını ana muhalefet olarak son 3 aydır yapıyoruz. Çok ciddi bir çalışmamızın olduğunun altını çizerek söylemek istiyorum. Dış politika konusunda ana muhalefetin mutlaka bilgilendirilmesi lazım. Bu diplomatik sorunu şu anda tek sürdürebilen parti de Cumhuriyet Halk Partisidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP’li Vekil Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuyla ilgili de konuşan Tekin; “Bu ülkenin milletvekilinin neden yargılandığını bile bilmiyoruz. Bir ülkede yargı çökerse her şey çöker. Derhal milletvekillerinin serbest bırakılması lazım. Seçilmiş milletvekilleri Anayasa Mahkemesine rağmen tutukluysa şaşırıyorum. Biz kime güveneceğiz. Bir ülkenin Anayasa Mahkemesi kendi kararlarına sahip çıkamıyorsa ülke gerçekten zor durumda demektir” dedi.

Tekin, il yönetimi ve kurultay delegeleri ile birlikte partinin çalışmaları hakkında fikir alışverişinde de bulundu.

Daha sonra, İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve yönetimi, kurultay delegeleri ile Erzin’e geçen Tekin, burada CHP Erzin İlçe Örgütünün yeni parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

CHP Erzin İlçe Örgütünün yeni parti binasının açılışı oldukça görkemli bir şekilde gerçekleştirilirken açılışa çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Erzin CHP İlçe Başkanı M. Akif Özer, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu da; “Erzin için çok büyük değişimler bekleniyor. Başarılı ilçe yönetimi yerel iktidarı kazanmak için çok çaba harcayacaktır. Yeni ilçe binası hayırlı olsun. Yeni yönetiminin başarılara yelken açmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Kurdele kesimi öncesi söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ülke gündemine yönelik yaptığı konuşmasında hükümeti eleştirerek; “Ülke genelinde oluşan sorunların suçlusu mevcut AKP hükümetidir. AKP meydanlarda herkese kuru laflarla, kendi yandaş anket firmalarının yaptığı anketlere dayanarak güçlüyüz mesajı vermesinler. Yürekleri yetiyorsa hodri meydan seçime gidelim” diye konuştu. Tekin, yeni ilçe binasının hayırlı olmasını temenni etti ve Erzin ilçe örgütüne başarılar diledi.

Konuşmaların ardından CHP Erzin İlçe Binasının açılış kurdelesini, Milletvekili Gürsel Tekin, il başkanı Servet Mullağolu, ilçe başkanı Akif Özer birlikte kestiler. Kurdele kesimi sonrası İlçe Başkanı Özer konuklarına binayı gezdirdi. İlçe binasının salonunda vatandaşların sorunlarını da dinleyen Tekin; “Her şey güzel olacak. Güçlü Ezin ilçe teşkilatının başarılı çalışmaları ile yerel yönetimi alacağınıza kesinlikle inanıyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here