TSK Kararnamesine Kızan Sivil Memurlar Bordro Yaktı

0
312

sivil memurlar1Sime-Sen Hatay İl Başkanı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hatay Komat; “Artık Sivil Memurların Sabrı Taşmıştır”

İskenderun Mal Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nde görevli sivil memurlar, 2016 TSK Yan Ödeme Kararnamesi’nde sivil memurların görmezden gelindiğini savunarak bordrolarını yaktı.

TSK bünyesinde görev yapan askeri personele yönelik olarak yayınlanan  2016 TSK ve  Emniyet Yan Ödeme Kararnamesi’nde sivil memurların yine görmezden gelinmesi, 27 Mayıs İhtilali’nin yıldönümünde 20 ilde eş zamanlı olarak Sime Sen Sendikası tarafından düzenlenen bir eylem ile protesto  edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Mal Müdürlüğü önünde toplanan Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen), üyesi yaklaşık 150 sivil memur, maaş bordrolarını yakarak TSK Yan Ödeme Kararnamesi’ndeki kararlara tepki gösterdi.

Sime-Sen Hatay İl Başkanı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hatay Komat, TSK bünyesinde görev yapan askeri personele yönelik olarak yayınlanan kararnamede sivil memurların görmezden gelindiğini söyledi.

sivil memurlar2

Ankara Merasim Sokak’ta meydana gelen terör saldırısında şehit düşen asker ve sivil personeli ölüm ayırmadığını belirten Komat; “Aynı risk, aynı stres, aynı kaygıları duyarak, yan yana çalışan asker ve sivil personelin çalışma barışını hedef alan bu ayrımcılıklar, biz sivil memurların moral ve motivasyonunu derinden bozmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki, biz sivil personel olarak hakkımız olanı istiyoruz. Askere yapılmış olan zam bizi üzmez, aksine sevindirir. Ancak, TSK içindeki sivil personelin hak ve kazanımlarının hükümet ile masa kardeşliği yapan ‘masa konfederasyonları’ tarafından sağlanamayacağı bir kez daha görülmüştür. Mevzuattan, özlük haklarımızdan kaynaklanan pek çok sorun, ilgili bakanlık masalarında halen çözüm beklemektedir. Ve artık sivil memurların sabrı taşmıştır” şeklinde konuştu.

Zamlarla ilgili defalarca gerek kurumlara gerekse Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla Maliye Bakanlığı’na başvuru yapılmasına rağmen Maliye Bakanlığının, sivil personelin zammı ile ilgili hiçbir adım atmadığını kaydeden Komat; “Maliye Bakanlığı’nın sivil memura yönelik bu ayrımcılığı körükleyen tavrını da şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakıp dağıldı. Sivil memurların zam kararnamesinin yayınlanmamasını protesto maksatlı eylemler 20’ye yakın SİME-SEN şube ve temsilcilikleri tarafından yoğun katılımlarla gerçekleşti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here