Tosyalı; “‘Bir’ Olduğumuz Sürece Her Zorlukla Baş Ederiz”

0
116

müsiad gala1MÜSİAD Kongre Sonrası Gala Yemeği Düzenlendi

Geçtiğimiz hafta sonu genel kurlunu gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), kongrenin ardından Gala Yemeğinde işadamları ve protokolü buluşturdu.

İskenderun Ramada Otel’de düzenlenen yemeğe Hatay Valisi Erdal Ata, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, çevre ilçe kaymakamları, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, belediye başkanları, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, STK başkanları, iş adamları ve davetliler katıldı.

müsiad genel kurul2

Gecede bir açılış konuşması yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, 2016 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı. Özellikle terör olaylarında yaşanan artışla ülkenin her yönden olumsuz etkilendiğini ifade eden Tosyalı; “Bizi hiçbir şey umutsuzluğa itemez. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olduğu sürece her türlü zorlukla baş ederiz. Nereden gelirse gelsin, terör bizi asla yıldıramayacak. Dost-düşman herkes görüyor ki; her terör saldırısı sonrasında milletimiz bir kez daha ve daha sıkı kenetleniyor. Terörün amaçladığının aksine; birbirimize güvenimizi asla yitirmeyeceğiz, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, birbirimize daha fazla sarılıp, daha çok üreteceğiz” diye konuştu.

“Bizi Bölmeye Kimsenin Gücü Yetmeyecektir”

Daha sonra söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.Olpak; “Bu günlerde birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Evet terörden şikayetçiyiz ama metanetimize de asla kaybetmeyeceğiz. Dış mihraklar şunu unutmasınlar ki, bu asil milleti ve ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Terörün başlıca amacı milletimizin güven duygusunu kaybettirmektir. Onlar ne kadar saldırırlarsa, bizler o kadar birbirimize sarılacağız. Güzel ülkemizi yarınlara hep beraber taşıyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

müsiad gala3

Vali Ata’dan Okul Talebi

Hatay Valisi Erdal Ata’a birlik-beraberlik mesajları vererek başladığı konuşmasında; “Kendi içerimizde birlik ve beraberliğimizi bozmaz, birlikte hareket eder, hoşgörülü davranırsak dışarıdan ne tür tehlike gelirse gelsin bizi asla yıkamaz, bölemez ve parçalayamazlar” dedi.

Ülkemizin en önemli konularının terör-işsizlik ve eğitim olduğunu vurgulayan Vali Ata, “Eğitim konusunda mutlaka yatırımlarımızı arttırmamız gerekmektedir” derken MÜSİAD’dan da Hatay’a iki okul kazandırmasını talep etti. Vali Ata lider bir ülke olabilmek için eğitimimize önem verilmesi gerektiğini altını önemle çizdi. Vali Ata’ya cevaben söz alan FatihTosyalı da, Tosyalı ailesi olarak okul yapma sözü verdi.

müsiad gala2

İlerlemek için herkesin çok çalışması gerektiğini ifade eden Vali Ata; “Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın çok çalışması lazım. Türkiye’nin güçlü olması ancak kendi teknolojisini üretmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmesi, kendi sanayisini üretmesi ile mümkündür. Bölgesinde hem ekonomik hem siyasi hem de askeri yönden güçlü olan bir Türkiye hem birlik ve bütünlüğümüzü koruyacaktır hem de ezilen ülkelerin ümidi olacaktır. Bu nedenle sizlerden ricam eğitime yatırım yapın, araştırmaya geliştirmeye önem verin, katma değeri yüksek olan ürünler üretin. Bu sayede hem sizlerin hem de ülkemizin kalkınmasına önemli katkıda bulunmuş olursunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, kongre sonrası oluşan yeni yönetim tanıtıldı ve MÜSİAD Hatay Şubesi’nde 10. Yılını tamamlayanlara plaket verilirken yeni üyelere de rozetleri takıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here