“Toplumsal Barışımız Bozulursa Ayakta Duramayız”

0
59

kamil turan23CHP Milletvekili A. Adayı Kamil Turan, Eczacı Teknisyenleri Derneğini Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneğini ziyaret ederek dernek başkanı Cemal Çelik ve dernek yöneticileri ile bir araya geldiler.

Bu ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Dernek Başkanı Cemal Çelik; “Mustafa Kamil Turan yıllardır istediğimiz ve özlediğimiz nitelikte bir siyasetçi.  İskenderunlu, yakından tanıdığımız, içimizden birisi. Milletvekili olması durumunda halkla olan bağını koparmayacağını ve kendisine ulaşabileceğimizi biliyorum. Kendisini TBMM’de görmekten İskenderun adına mutluluk duyacağız” dedi.

Konuşmasına bu sıcak karşılamadan mutluluk duyduğunu söyleyerek başlayan Turan; “Dernek binanıza 20 metre mesafede doğdum. İskenderunlu olmaktan gurur duymamdaki bir neden de bu şehrin başka şehirlerden gelmiş insanlara da kucak açması ve her etnik yapıdan, her dinden, her mezhepten, her kültürden insanın yıllardır kardeşçe bir arada yaşamasıdır” dedi.

kamil turan24

13 yıllık AKP iktidarında ileri demokrasi söylemlerinin çok sık kullanıldığını ve halktan da bu konuda iktidarın büyük bir destek gördüğünü söyleyen Turan; “Bu süreçte CHP olarak bizlerde halkın daha fazla demokrasi ve özgürlük taleplerine göre kendimize çeki düzen verdik, programlarımızı yeniledik. Ancak bizler bunu yaparken iktidar bırakın daha fazla demokrasiyi farklı hiçbir sese tahammül edemez hale geldi. Sendikalara, derneklere, meslek odalarına ve basına baskı uygulamaya başladı” dedi.

İktidarların sivil toplum örgütlerinin seslerine kulak verdikleri ölçüde daha başarılı olabileceklerini, CHP iktidarında toplumun tüm katmanlarının rahat nefes alacağını vurgulayan Mustafa Kamil Turan; “İskenderun’da sizler CHP yönetiminde gördünüz, şehir nefes aldı,  hiçbir esnaf ya da vatandaş siyasi düşüncesi nedeniyle farklı bir muamele görmedi. CHP yönetim anlayışında eşitlik, kardeşlik ve refah vardır. İktidarın gözünü hırs bürümüş. Ne pahasına olursa olsun iktidarda kalma peşindeler. Bu iktidardan ülkemizin derhal kurtulması lazımdır.

13 yıldır iktidardalar istikrar dediler, ekonomi dediler. Sizlere soruyorum. Sizlerin bu 13 yılda refah düzeyi arttı mı? Özellikle eczanelerin eczacı, teknisyen ve çalışanlarıyla bu dönemde ne kadar mağdur edildiklerini biliyoruz. Ama yine de diyelim ki ekonomimiz nispeten düzeldi. Ya toplumsal barışımız, kardeşliğimiz… Özgür müyüz, hukukun üstünlüğü var mı? Bülent Arınç söylüyor toplumun bize oy vermeyen kesimi bizden nefret ediyor diye… Ekonomi öyle ya da böyle düzelir. Karnımız doyar ama toplumsal barışımız bozulursa, adalete güven kalmazsa o zaman ayakta duramayız. Ülkemizde kardeşlik bağlarının bozulmaması için özgürlük, adalet ve eşitlik için CHP iktidarına ihtiyaç var” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here