Toplum Sağlığı Merkezi ‘Su’ları Kontrol Ediyor

0
127

kaçak su açıklamaİskenderun Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde görev yapan Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi tarafından, haftada 2 (iki) gün su satış noktalarında damacanaların sağlığa uygunluğu yönünden ruhsat, ambalaj, etiket, dolum tarihleri açısından piyasa denetimi yapılıyor. İskenderun şebeke suyunun da aynı maksatla sağlık açısından her gün klor takibi yapılıyor. Konuyla ilgili İskenderun Toplum Sağlığı Merkezinden yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi;

“Bilindiği gibi ülkemizde ambalajlı su dolumu yapmak İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine tabidir. Ancak piyasa denetimi esnasında ve BİMER-SABİM merkezlerine yapılan çeşitli şikayetlerden de anlaşılacağı gibi ilçemizde Çağlayan Su gibi çeşitli izinsiz suların dolumu yapılarak tüketiciye sunulmaktadır. Bu sular hijyenik şartlarda doldurulmamakta ve damacanalar temizlenmeden dolum yapılmaktadır. Ayrıca menşei belli olmayan bu sular başta ishal olmak üzere tifo, kolera, dizanteri ve çeşitli barsak enfeksiyonlarına neden olabilmektedir.

Bu konuda çeşitli defalar idari para cezası uygulaması yapılmış ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, dolum yapılan yerler de kapatıldığından halen nerede dolum yaptıkları bilinmemektedir. Tüketicilerin bu tür sağlıksız şekilde kurumumuzdan izinsiz olarak doldurulan sulardan satın alıp- tüketmemeleri, aldıkları damacana etiket, ruhsat ve kapakları üzerinde yer alan üretim tarihlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Ayrıca damacana su dağıtımı yapan işyerlerine de, satın aldıkları sularla ilgili üretim izin ve ruhsat bilgilerinden kendilerinin de mesul olduklarını hatırlatırız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here