19 Mayıs Bu Yıl Hüzünlü Bir Şekilde Kutlandı

0
104

kutlama-antakya19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Hatay merkezde yapılan kutlamalar kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın tarafından Atatürk Heykeli önüne çelenk bırakılarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Burada kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, konuşmasına Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında vefat eden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı. Acılarının tüm ülke insanlarının içini yaktığını ifade eden Taşkın; “Kaybettiğimiz insanlarımızın hepsine Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve tüm Ulusa baş sağlığı diliyorum. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki ilk adım, Büyük Türk Milletinin tarih sahnesinden silinmesini isteyen Dünyanın büyük güçlerine karşı Anadolu insanının omuz omuza mücadele ettiği ve nihai sonuca Cumhuriyet ilan etmesi ile sona ulaşmıştır. Ulu Önder Atatürk Cumhuriyet Bayramını sahip çıkmaları için Türk gençlerine emanet etmiştir. Ayrıca 19 Mayıs gününü de Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan etmiştir” dedi ve tüm katılımcılara katıldıkları için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

kutlama-payas

Payas’ta da 19 Mayıs Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Payas Kaymakamlığı önünde de çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Kaymakamlığı Kurum Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Büstüne konulmasıyla son buldu. Başkan Altan ve Kaymakam Demiröz program sonrasında tek tek herkesin bayramını kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here