Toplantıda, Savaş ve Kimyeci Arasında Gerginlik Yaşandı

0
129

büyükşehir meclisi31Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

HBB Meclis Salonu’nda 35 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda komisyona havale edilmesine karar verilen 2014 Mali yılı son 9 aylık dönemine ait gelir ve gider kesin hesap cetvellerinin görüşüldüğü sırada HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Antakya Belediyesi İsmail Kimyeci arasında gerginlik yaşandı.

büyükşehir meclisi32

Son 9 aylık dönemine ait gelir ve gider kesin hesap cetvellerinin görüşülmek üzere komisyona havale edilen gündem hakkında inceleme yapılmadan komisyonu etkilemek ve komisyonun tarafsız gözle bakmasını engellemek için peşin yargılarda bulunan Kimyeci’ye karşı çıkan Başkan Savaş; “Başkanım komisyonumuz bunu bir incelesin, kararını versin ondan sonra yorum yapın. Yaptığınız açıklamalarla komisyonun tarafsız gözle bakmasını engelliyorsunuz, resmen perde çekiyorsunuz” dedi.

Komisyon raporunun çıkmasıyla konunun tartışmaya açılabileceğini belirten Başkan Savaş, komisyonun görüşmediği gündem hakkında Kimyeci’nin kesin yargılar vermesinin komisyonu bir tarafa çekmeye çalışma çabası olduğunu ve Kimyeci’yi, usul hatası yaptığını belirterek eleştirdi.

Görüş belirten CHP ve MHP meclis üyeleri de, komisyonun inceleme yapmadan Kimyeci’nin peşin yargılar iletmesinin yanlış bir tutum olduğunu ifade ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here