Topal; “Türk Milleti Var Oldukça Atatürk Yok Olmayacaktır”

0
101

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Türk Milleti Var Oldukça Atatürk Yok Olmayacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 98. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Son yıllarda milli bayramları kutlama biçimlerinin değişitirilerek milli ve manevi değerlerimizin unutturulmaya çalışıldığını savunan Topal; “Demokratik, Laik, Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. yıldönümünü içtenlikle kutlarken, milli bayramların kutlama biçiminden, eğitim ve hukuk sistemine kadar geniş bir yelpazede yapılan değişikliklerle adım adım milli ve manevi değerlerin unutturulmaya çalışıldığı, cumhuriyetin temellerinin dinamitlendiği bir süreci yaşıyoruz. Ülkemizi Kasım 2002’den beri yöneten AKP, tercihlerini dayatarak toplumu kutuplaştırıyor, dayattığı sisteme evet demeyeni vatan haini olarak tanımlamaktan geri durmuyor. Gücünü siyasi kutuplaşmadan alan ve çoğulculuk yerine ideolojik fanatizmi teşvik eden bir anlayış bugün ülkeyi yönetmektedir. Bu zihniyetin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına, hangi anlayışla baktığını biliyoruz” dedi.

Hiçbir Kuvvet, Atatürk’ü Gönüllerimizden Silemeyecektir

Mustafa Kemal Atatürk’e olmadık yalanlarla, alçakça iftira atanların, Kurtuluş Savaşında işgalcilerle işbirliği yapan vatan hainlerinin günümüzdeki temsilcileri olduğunu öne süren Milletvekili Topal; “Cumhuriyet Devrimlerini içine sindiremeyenler Mustafa Kemal Atatürk’e iftiralar atarak alçakça saldırıyorlar. Biz bu alçakların nereden cesaret aldıklarını iyi biliyoruz.

Bu alçaklar bilsinler ki, ‘Mustafa Kemal, Samsun’a ayağını bastığı zaman Türk Milleti, yaşama, var olma iradesini O’nun varlığında buldu. Onun içindir ki Türk Milleti var oldukça Atatürk yok olmayacaktır. O bizimle beraber, biz ondan ayrılmamış haldeyiz… Ölüm, onu elimizden alabilir; fakat hiçbir kuvvet, Atatürk’ü gönüllerimizden silemeyecektir.’ 19 Mayıs bu milletin zulme verdiği yanıt olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İçe örgütleriyle her zaman olduğu gibi 19 Mayıs’ı yine anlamına ve ruhuna uygun olarak kutlayacaktır.

Atatürk İlke ve Devrimlerinin başta eğitim olmak üzere yaşamımızın her alanında rehber alınmasını ve uygulanması öncelikli hedefimiz olacaktır. Başta ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyeti bize emanet edenleri rahmetle anıyor, bu mirasın korunmasının, hepimizin asli görevi olduğunun bilinciyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here