Topal; “Türk Milleti Egemenliğini Saray’a Teslim Etmeyecek”

0
86

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Referandum Ziyaretlerini Antakya’da Sürdürdü

Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, yürüttüğü çalışmalar kapsamında Antakya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP Antakya İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile Antakya Meydan Çarşısı, Uzun Çarşı ve Ayakkabıcılar Çarşısı esnafını ziyaret eden Milletvekili Topal, esnafla tek-tek tokalaşarak, Hayır’lı işler diledi.

Bıkmadan yorulmadan ‘Hayır’ın nedenlerini herkese tek tek anlatan Milletvekili Topal, anayasa paketinde milletin hayrına tek bir madde olmadığını, yapılmak istenen değişikliklerle ülkenin tapusunun tek adama verilmek istendiğini kaydetti.

Yetkinin asla ve asla bir kişiye verilemeyeceğinin altını önemle çizen CHP’li Vekil Topal; “Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen bu yetkiyi şimdi kendi ellerimizle birilerine devredemeyiz. Referandumda Hayır diyerek, Türkiye’nin göz göre-göre bir diktatörlüğe dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Türk Milleti sandık önüne geldiği zaman, Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’dan alarak kendisine verdiği egemenliği, kendi rızasıyla götürüp Saray’a teslim etmeyecektir.

Cumhuriyetin ‘Reklâm arası’ olmadığını aklıyla alay edenlere gösterecektir. Anayasa değişikliğiyle dayatılan ise açık bir karşı devrim hareketi olarak, egemenliği halktan alıp Saraya verme girişimidir. Bu 18 maddenin arkasına saklananlar bilmelidirler ki bu teklif, Türk Milleti’nin Sinesine çarptığında un ufak olacaktır.

Bu süreçte herkese görev düşmektedir. Cebimizde taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı bize, ülkeye sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet Payidar kılmak görevi veriyor. İşte bugün ülkemize sahip çıkmanın en zorunlu olduğu günleri yaşıyoruz. Herkes 16 Nisan tarihine kadar en az bir kişiyi daha Hayır’lı olan Hayır’a ikna etmek için çalışmalıdır.

Türkiye’nin geleceği ve bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Partili tek adama, keyfi yönetime, yetkisiz vekillere, açlık sınırında yaşamaya Hayır diyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here