Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
74

Antakya Belediyesi’nden Ücretsiz Matematik Kursu

Antakya Belediyesi Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmet veren Eğitim ve Okuma Salonu’nda 9., 10., 11. ve 12. Sınıflara yönelik ücretsiz matematik kursu kayıtları başladı. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 9., 10., 11. ve 12. Sınıflar için 4 aylık periyodlar halinde haftada 3 saat ücretsiz matematik kurs kayıtlarının başladığı belirtildi. Açıklamada, konusunda uzman eğitmenlerle, matematiğin temelinden başlayarak anlatıldığı ve öğrencilere matematik dersinin sevdirildiği belirtildi. Antakya Belediyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada kursa başvurmak ve bilgi almak isteyenlerin Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu’na şahsen başvurabileceği gibi ayrıca 0326 212 17 86 numaralı telefonlardan bilgi alabileceği belirtildi.

İbadethanelerde Çiçeklendirme Çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay’ın estetik görünümüne katkı sunmak amacıyla il genelinde çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. Şehri rengarenk çiçeklerle donatan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Hatay halkının maneviyatını besleyen ibadethaneleri de anlamına yakışır bir görünüme kavuşturuyor. Ekipler, son olarak Antakya Musevi Havrası bahçesinde mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirdi. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın il genelinde yeşil alanların arttırılması hususundaki hassasiyetiyle hizmet üreten ekiplerin çalışmaları beğeni topladı.

Kaymakam Tortop ve Başkan Kimyeci Şehit Aileleri Derneği’ni Ziyaret Etti

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Antakya Belediyesi Meclis üyesi Abdurrahman Taşçıoğlu da hazır bulundu. Kaymakam Tortop ve Başkan Kimyeci, ziyaret sırasında dernek üyeleri ile sohbet ederek hal ve hatırlarını sordular. Vatan toprağı uğrunda şehadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizin ve şehit ailelerinin başlarının tacı olduğunu ifade eden Kaymakan Tortop ve Başkan Kimyeci, şehit ailelerinin her türlü istek ve ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını ve taleplerini emir telakki ettiklerini ifade ettiler. Ziyaret sonunda Kaymakam Tortop ve Başkan Kimyeci, dernek üyeleri ile birlikte günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

HBB’den İşçi Personeline Özendirme İkramiyesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), işçi personeline özendirme ikramiyesi dağıtımı gerçekleştirdi. Göreve geldiği günden bugüne personellerinin hak ve alacaklarının zamanında ödenmesi hususunda hassasiyet gösteren Başkan Savaş, işçi personelleri özendirme ikramiyesi ile bir kez daha sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 463 işçi personeline toplamda 728 bin 366 TL tutarında ikramiye ödemesi gerçekleştirdi. Emeklerinin karşılığını her daim zamanında aldıklarını ifade eden personeller, özendirme ödemesi için Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

Kaymakam Erkayıran ve Başkan Yavuz Halkı Dinlemeye Devam Ediyor

Kırıkhan Kaymakamı  Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ilçe halkının sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Kırıkhan’da göreve başladığı  günden bu yana aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Kaymakam Mustafa Erkayıran ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, mahalle mahalle ilçe halkının sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Abdullah Karaman’la birlikte Kurtlusoğuksu mahallesine giderek mahalle halkının sorunlarını dinledi. Vatandaşların belirttiği sorunları tek tek not aldıran Kaymakam Mustafa Erkayıran, bu sorunların kısa sürede çözümlenmesi için çalışmaların başlatılacağını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here