Topal, Samandağ Sahilindeki Patlamayı Meclis Gündemine Taşıdı

0
102

serkan topal18“Olayın Bir An Önce Aydınlatılması İçin Gerekli Çalışmaların Hızlandırılmasını Talep Ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal 22 Mayıs’ta Samandağ sahilinde meydana gelen patlamayı meclis gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili bir konuşma yapan CHP’li Vekil Topal, olayın en kısa sürede aydınlatılması gerektiğini ifade ederek; “22 Mayıs 2016 tarihinde Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, bir botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ekipleri sevk edilmiş, sahil güvenlik ekiplerinin, ‘can salı’ adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada bir askerimiz şehit olmuş ve bir balıkçı vatandaşımız da yaralanmıştır. Söz konusu patlamanın bir bomba düzeneğinden kaynaklandığı söylense de olay henüz tam olarak aydınlatılabilmiş değildir. Bu olayın hangi kişi, kişiler ya da örgütler tarafından gerçekleştirildiğinin bir an önce aydınlatılması için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Topal konuşmanın ardından yaptığı açıklamada bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğini ve halkın huzursuzluğu ve kaygıları giderilene kadar da olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here