Topal; “Daha Fazla Öğretmen Ataması Yapılmalı”

0
124

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Daha Fazla Öğretmen Ataması Yapılmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, yerel ve genel çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

İlk olarak atanamayan öğretmenlerin durumuna değinen Milletvekili Topal, atama bekleyen 450 bin öğretmenden ataması yapılan 20 bin öğretmenin bir kısmının güvenlik soruşturmaları tamamlanmadığı için göreve başlatılmadıklarını hatırlatarak, yapılan atama sayısının yetersizliğine ve güvenlik soruşturmalarının göreve başladıktan sonra da yapılabileceğine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanına seslenen CHP Milletvekili Topal; “Sayın Milli Eğitim Bakanlığı soruyorum geçtiğimiz temmuz ayında atama bekleyen 450.000 öğretmenimizden 20 bini sözleşmeli öğretmen olarak atanmış ve sözleşmeli de olsa evlerine ekmek götürmek umuduyla sevinmişti atamaların üzerinden 4 ay geçmesine rağmen birçok öğretmenin güvenlik soruşturması tamamlanmadığı için göreve başlatılmadı ifade ediliyor. Bu gençlerimiz güvenlik soruşturmasının uzamasından ve bu belirsizlikten ötürü zor durumdalar. Güvenlik soruşturması atananlar göreve başladıktan sonra devam ettirilemez mi? İlk ataması temmuz ayında yapılan öğretmenlerden kaçı güvenlik soruşturması bitirilmediği için göreve başlatılmamıştır? 2017 KPSS ile yapılan 20 bin öğretmen atamasını yeterli buluyor musunuz?” şeklinde sorular yöneltti. Topal, daha fazla öğretmen ataması yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

“Hatay’ı 5’inci Teşvik Bölgesi’ne Geçirecek Misiniz?”

Açıklamalarında Hatay’ın 5. teşvik bölgesine alınmasıyla ilgili de görüşlerini aktaran CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Suriye’de yaşanan kaosun Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilediğine vurgu yaparak, Hatay’ın 4’üncü Teşvik Bölgesi’nden 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçirilmesi gerektiğini yeniden gündeme getirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yoğun çalışmaları ile EXPO 2021’in Hatay’a kazandırıldığını, UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına layık görülerek Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinin tescillendiğini ve bu gelişmelerin Hatay için oldukça anlamlı olduğunu ifade eden Topal; “Sayın Hükümet yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sonucu kentimize kazandırılan EXPO 2021’den sonra Hatay mutfağı UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına layık görülerek Hatay mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri tescillenmiş olmakla birlikte, şehrin tanıtımı ve turizmine büyük katkı verecektir. Böyle güzel gelişmelerin yanında, Suriye’de yaşanan kaos Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Hatay’ın 4’üncü Teşvik Bölgesi’nden 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçmesi için “Hatay halkı hakkını istiyor” başlıklı bir imza kampanyası düzenlendi ve Hatay’da 550 bin vatandaşımız imza verdi. Hükümetiniz Hatay ekonomisine nefes aldırmak için Hatay’ı 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçirecek mi?” diye sordu.

Kıyı Kenar Çizgisi Mağdur Ediyor

Açıklamalarında son olarak Samandağ kıyı kenar çizgisi sorununa değinen Milletvekili Topal; “Sayın Başbakana sesleniyorum. Samandağ ilçemizde yıllardır sorun olan kıyı kenar çizgisi hemşerilerimizi mağdur etmeye devam ediyor. Mahkemelerce verilmiş bir yıkım kararı olmadığı halde yıkım çalışmalarına ilişkin takvim açıklanması yıkımın ivedilikle gerçekleştirilmeye çalışılması kabul edilebilir bir durum değildir. Kaldı ki süreç içerisinde mahkemeler mevcut kıyı kenar çizgisi uygulaması çerçevesinde tapu iptalleri sürecinde olduğu gibi yıkım kararı verse dahi mahkemelerin vereceği o karar kamu vicdanını incitecektir. Hemşerilerimizi mağdur eden kıyı kenar çizgisinin konunun uzmanlarından oluşturulacak bir komisyon tarafından yeniden incelenip vatandaşlarımızın mağduriyetine son verecek şekilde çizilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep ediyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here