Terör Saldırısı Ülkeyi Yasa Boğdu

0
73

teror-saldirisi2Geçtiğimiz hafta sonu Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 askerimizin şehit olması ve 8 vatandaşın da hayatını kaybetmesi tüm ülkeyi yasa boğdu.

Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

5 Ton Patlayıcı Kullanıldı 

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Bomba yüklü araç ve canlı bombanın kullanıldığı saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı. Yaralı askerler ve vatandaşlar bölgeye sevk edilen ambulanslar tarafından Şemdinli ve Yüksekova devlet hastanelerine sevk edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca, Hakkari’deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here