Çavdır; “10 Ekim Bir Katliamdır!”

0
134

kesk-aciklama-7İskenderun Şubeler Platformu, ‘10 Ekim Ankara Katliamı’nın Yıldönümünde Alanlardaydı…

Platform adına konuşan Cüneyt Özbey Çavdır; “10 Ekim Bir Katliamdır!”

İskenderun Şubeler Platformu, 10 Ekim ‘Ankara Katliamı’nın birinci yıldönümünde meydanlardaydı. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen barış mitinginde yaşanan katliamı unutturmamak ve o günü anmak adına İskenderun Şubeler Platformu bir basın açıklamasında bulundu.

Ankara katliamında kaybettiğimiz insanları 1. yılında anmak için tüm illerde alanlarda olduklarını söyleyen İskenderun Şube Platformu adına söz alan KESK Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır; “Ankara Katliamından kaybettiğimiz insanlarımızı, katledilişlerinin 1. yılında anmak için şu anda tüm illerde alanlardayız. Unutmadık, unutturmayacağız!” diye konuştu.

10 Ekim 2015 tarihinde DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen Mitingle ölümü değil yaşamı savunmak ve ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ortama dur demek, ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi ile haykırmak istediklerini hatırlatan Çavdır; “Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi ile haykırmak istedik. Bizler, emek meslek örgütleri olarak, ülkemizdeki savaş iklimini dağıtmak, kendi varoluş ortamımızı korumak, emeğin haklarını, barışa ses vermek üzere bir miting çağrısı yaptık.

kesk-aciklama-8

Ülkemizde yaşanan sorunlara duyarsız kalamazdık… Bir sorumluluk üstlendik. Anka’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu. Emperyalizmin işbirlikçisi ve tetikçisi barbar IŞİD’li teröristler tarafından katledildik. 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

Dört emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırı da 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, dostlarımızı, sevdiklerimizi kaybettik. Birçok kişi de yaralandı. Saldırıda BTS İskenderun Temsilcisi mücadeleci abimiz Fevzi Sert’i de kaybettik. Bilindiği gibi miting DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenmiştir. Bu dört emek ve meslek örgütü, kuruluşlarından bugüne toplumsal sorumluluklarından kaçmamış, milyonlara dayatılan tüm antidemokratik uygulamaya karşı çıkmış örgütlerdir. İşte bunun için saldırganların, katliamcıların hedefindedir” dedi.

kesk-aciklama-9

Sır Perdesi Hala Aralanamadı…

Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen katliamın üzerindeki sır perdesinin aralanamadığını söyleyen Çavdır; “Bu kanlı saldırıya kimin yardım-yataklık ettiği, teröristlerin oraya nasıl geldiği gibi sorular hala zihinleri kurcalamaya devam ediyor.

Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, çekilmeyeceğiz. 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 10.04’ten itibaren tesadüfen nefes aldığımız her dakika eğer ülkemizde ve dünyada barış olmazsa nasıl bir ortamda yaşayacağımızın apaçık göstergesidir. 10 Ekim katliamının üzerin örtülmesine izin vermeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız.

Bizler, emek ve meslek örgütleri olarak, tüm dost kurumlarla beraber arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız, her zaman omuz omuza olacağız!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here