Terör Kalleşliği!

0
111

Afrin Harekâtının Ardından İlk Zarar Gören Yerler Reyhanlı ve Kırıkhan Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Afrin’e başlattığı ‘Zeytin Dalı’ Operasyonunun en sıcak olarak hissedildiği ilimiz Hatay’da, operasyonların ardından ilk zararı Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri gördü.

Pazar günü, Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen toplam 11 adet füzenin, 9’u Reyhanlı ilçe merkezine, 2’si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etti. Füze saldırısı sonunda 30’u Türk vatandaşı, 17’si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilirken, Suriye vatandaşı bir kişi de hayatını kaybetti. Pazartesi günü (dün) ise yine Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kırıkhan’a havan mermisi atılması sonucu TEDAŞ çalışanı 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Reyhanlı’ya yapılan saldırı hakkında açıklama yapan Hatay Valiliği, Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, 42 kişinin ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, 4 kişinin tedavilerininse halen devam etmekte olduğunu söyledi.

Açıklamada; “21 Ocak 2018 Pazar günü, Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28’de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9’u ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 2’si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir.

Saat 15.28’de İlçe merkezine düşen 6 adet füze ile saat 18.40’da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 adet füzenin infilak etmesi sonucu; 30’u Türk vatandaşı, 17’si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir.

Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 4 kişinin tedavileri ise halen devam etmektedir.

15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonları çalışmalara başlamış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kırıkhan’a Roketli Saldırıda TEDAŞ Çalışanı Şehit Oldu

Saldırılardan ikincisi ise Kırıkhan ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasındaki Karatepe bölgesindeki ÖSO  mensuplarının kaldığı çadırlara yapıldı. Afrin bölgesinden atılan roketin seyyar jeneratöre isabet ettiği belirtilirken, bozulan jeneratörü tamir etmek için gelen Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) çalışanı, evli ve 2 çocuk babası Şahin Elitaş’ın (30) bu saldırı sonucu şehit olduğu öğrenildi. 2 kişinin de yaralandığı Bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Roketin düştüğü alanda inceleme yapılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here