CHP Heyetinden Reyhanlı’da İnceleme!

0
153

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’mizin Afrin’e başlattığı ‘Zeytin Dalı’ Operasyonunun ardından, Afrin bölgesinden YPG’li teröristlerce Reyhanlı ilçesinin kent merkezine yapılan ve 1 kişinin ölümüne sebep olan roket saldırısının hemen sonrasında CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve bölge milletvekilleri Reyhanlı’ya giderek incelemelerde bulundular.

Saldırının ardından Reyhanlı’ya ilk giden isim CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu oldu. Dudu, saldırının hemen akabinde Reyhanlı ilçesine giderek, burada ilgililerden gerekli bilgileri aldı ve saldırıda yaralanarak hastanede tedavi görenleri ziyaret etti.

Saldırının ertesi gününde ise CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve tüm bölge milletvekilleri de Reyhanlı’da incelemelerde bulundular. Beraberinde Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı ile zarar gören bölgede incelemelerde bulunan Servet Mullaoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mullaoğlu; “Birlik ve Beraberlikle Zorlukları Aşacağız!”

Reyhanlı ilçemize isabet eden bombalardan dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar dileyen Mullaoğlu; “Bölge milletvekillerimiz ve CHP Reyhanlı İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Turan ile birlikte Reyhanlı’da roket düşen 9 noktada incelemelerde bulunduk. Aynı zamanda Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Kaymakamı Sayın Fatih Çobanoğlu’nu da ziyaret ederek ilçemiz hakkında bilgi aldık.

Milletimiz büyük işler başarmış bir millettir. Her zorluğun üstesinden gelecek deneyim ve ferasete sahiptir. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Çok şükür bu konuda milletimiz kendini ispatlamış ve bütün emperyalist oyunları bozmuştur, şimdi de bozacaktır. Ülkemiz Uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 51.maddesine uygun olarak ‘Meşru Müdafaa” Hakkını kullanmıştır. Allah ordumuzun ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun!” diye konuştu.

Vekillerden ‘Teröre Karşı Tek Yumruk’ Mesajı

İnceleme gezisi esnasında konuyu değerlendiren Milletvekili Mevlüt Dudu ise CHP İl Başkanı ve partisinin Hatay milletvekilleriyle Reyhanlı’da roket düşen yerlerde incelemeler yaptıklarının arlını çizerek; “Son durum hakkında bilgi alıyoruz. Maalesef Reyhanlı’da Katyuşa roketlerinin yarattığı maddi zararı daha net bir şekilde gördük. Vatandaşlarımız korku ve endişe içinde. Hükümetin vatandaşımızın zararlarını karşılaması gerekiyor. Roket düşen 9 noktada inceleme yaptık. Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile birlikte incelemeler yaptık, esnafla görüştük. Roketlerden etkilenen esnaflarımızın maddi zararlarının karşılanması için çalışacağız” dedi.

Daha sonra bir değerlendirme yapan vekil Birol Ertem ise yapılan roketli saldırının ardından CHP heyeti olarak sabah erken saatten itibaren Reyhanlı’da temaslarda bulunduklarını, birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin atlatılacağını kaydetti ve ‘Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin!’ değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Serkan Topal ise yapılan saldırı ile ilgili; “Milletvekili arkadaşlarım, CHP İl ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte saldırının gerçekleştiği Reyhanlı’da incelemelerde bulunuyoruz. Bu hassas süreçte birlik ve beraberlik içerisinde teröre karşı tek yumruk olmalıyız” şeklinde görüş bildirdi.

Saldırıda 1 Kişi Ölmüş, 47 Kişi de Yaralanmıştı…

Afrin bölgesinden YPG’li teröristlerce Reyhanlı ilçesine atılan roketin kent merkezine düşmesi büyük bir faciaya neden olmuştu. Olay sırasında bölgede bulunan 1 Suriye vatandaşı can vermiş, 47 kişi de yaralanmıştı. Hatay Valiliği tarafından Reyhanlı ilçesine düşen roketlerle ilgili yapılan açıklamada, Afrin bölgesinden atılan 11 roketin 9’unun ilçe merkezine, 2’sinin de ilçe dışında boş araziye düşerek, infilak ettiği belirtilirken, Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırıların yapıldığı 2 YPG mevzisi, Türk jetleri tarafından imha edilmişti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here