Temizlik İşçilerinden ‘Baskı İstemiyoruz’ Eylemi!

0
115

temizlik işçileri1Uygulanan baskılar sonucu istifa etmek zorunda kaldığını iddia ettikleri Çavuş Fatih Barın’ın işine geri dönmesini isteyen temizlik işçileri, dün işe çıkmadılar. Kendilerine de siyasi baskı yapıldığını ifade eden ve korku ile çalışmak istemediklerini söyleyen Osman Kıray, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e seslenerek; “Biz çalışmak istiyoruz ama baskı ve korku altında değil, huzurlu bir ortamda çalışmak istiyoruz. Bunun sözünü almadan çalışmayacağız” dedi.

İskenderun’da temizlik işini üstlenen Envitec firmasının temizlik işçileri, kendilerine siyasi baskı yapıldığını, aynı baskı ile Çavuş Fatih Barın’ın da işinden istifa ettirildiğini iddia ederek, dün işe çıkmadılar.

Aralarında çavuş ve düz işçinin de bulunduğu çok sayıda temizlik işçileri adına konuşan Çavuş Osman Kıray; “Bizler siyasi baskılar ile istifaya zorlanıyoruz. Malzemeler yetersiz ve işçi sayısı da çok az olmasına karşın ‘Neden temizlik yapılmıyor?’ deniliyor. Bizler elimizden geldiği kadar temizlik yapıyoruz. Malzeme ve az işçi ile yapabildiğimizin en iyisini yapıyoruz.  Bu karşın belediye baş muavini bu sorunları ortadan kaldırması için girişim yapmasını beklerken, buraya gelip, ‘Siyasi tutumunuzu değiştirin, yoksa işten attırırız!’ tehdidi ile karşı karşıya kaldık.

Ellerinde getirdikleri listede işten çıkarmayı düşündükleri 19 kişinin de isimi yer alıyordu. ‘Onları işten çıkartacağız!’ diyerek, bizi korkutuyorlar. Bu korku ile nasıl çalışacağız. Biz çalışmak istiyoruz ama baskı ve korku altında değil, huzurlu bir ortamda çalışmak istiyoruz. Ayrıca Fatih Barın’ın da geri işe alınmasını istiyoruz. Beledi başkanımızdan bunların sözünü almadan çalışmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanının, bu durumu görüp, kendilerini ekmeklerinden etmemesi çağrısında bulunan temsizlik işçileri; “Şuanda işçi odamızı elimizden aldılar. Tuvaletinde anahtar kilidini değiştirdiler. Bugün (dün) tüm işçiler iş bıraktı ama uygulanan baskı sonunda bir bölümü işe başladı. Bizlerde uygulanan bu baskı karşısında, ekmeğimiz için mücadelesini veriyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here