Teknoloji mi? Yoksa Futbol mu? (4)

0
46

Değerli okurlarım, günümüzde süratle değişen teknolojiye paralel olarak her şey değişti. Başka bir ifadeyle değişmeyen bir şey kalmadı. Manevi güzellikler kalmadı. Verilen bir merhaba da bile bir çıkar ve bir rant aranıyor. İlginç bir değişim değil mi? Zaten, bizdeki değişimler dillere destandır. Yüzümüze gözümüze bulaştırırız, sonunda ne değişim kalır ne de gelişme… Genel olarak değişimlere, gelişmelere şöyle bir göz atalım;

Futbolun temelinde ki değişlimler, Futbolcuların karakter değişikli, Nohut kömür dağıtımı, Komplekslerin boyutu, Gerilim, stres falan… Aslına bakarsanız, bu sadıklarım umduğunuzdan daha fazla çoğaltılabilir de, konumuzla ilgili olanları yeğledim. Hepsi güzel de, “Nohut ve kömürün konumuzla ne ilgisi var” derseniz, onun yanıtını belki bugün, belki de yarın vermekle mükellefim. Bu bir zorunluluktur.

Dilerseniz, bütün mevcudiyetimizle futbola dönelim artık. Ondaki güzellik, estetik, cazibe zarafet ve de iticilik hiçbir şeyde yok. Teknoloji fukara olduğu ve bizlerin doyasıya yaşadığımız siyah-beyaz günleri (hepsi olmamakla beraber) anlatmaya çalıştım. Okumakla ya da bir belgeselde izlemekle bazı şeylerin anlaşılacağına inananlardan değilim.

Şunları söylemeden de geçemem. Bir yere gelinceye kadar amirlerine yağdanlık olanlar, o yere geldikten sonra, maiyetini azmaya çalışanlar, işgal ettiği makamla var olan zavallılar, kendisini tenkit edenlere çamur atanlar, bu makamdan gidersem, mahvolurum diyenler… Uzatmıyorum! Çevremiz böyle insanlarla dolu, belki de fark etmiyoruz. Muhtemelen yandaş değiliz de ondandır. Makam, mevki derdinde de değiliz hamdolsun.

Şimdi, bize sormazlar mı? “Futbol tekelinden nasıl değişti? Futbolcu karakteri nasıl deforme oldu?” Tamam, ben de onları anlatabilmek için zemin hazırlıyorum. Şimdi tam bana göre bir ortam oluştu. Kim tutar beni? Önce olumlu değişimlerinden söz edelim… Son 15-20 yıldır, çamur deryasından kurtuldu. Yeşil zemin her ilimizde, ilçemizde mevcut! Bazı futbol maçlarında hayal kırıklığı yaşamamıza rağmen…

Tribünler daha görkemli bir hale getirildi. Büyük paralar harcanarak yapılan tribünlerin, savaş alanına çevrilmesini de, bundan sonraki makalemde sizlere sunacağım. Futbol oyununun sadece topu tekmelemek olmadığını arada bir sizlere hatırlatmaya özen gösteriyorum. Futbolun bu ağırlıklı yönünü de yarınki sayımızda sizlere ayrıntılı biçimde sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here