“Tek Adamlar, Bizlerin, Çocuklarımızın Geleceğini Karartacak”

0
78

yıldırım kaya3CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, İGC’yi Ziyaret Etti

Referandum süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla ilimize gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, İskenderun’a da gelerek İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.  İGC ziyaretinde, Yıldırım Kaya’nın yanı sıra, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, il ve ilçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Antakya ve İskenderun’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, Anayasa’nın değişen maddeleri için yapılacak olan Referandumla ilgili açıklamalarda ve fikir alış verişinde bulunan CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya ve CHP heyeti, İGC’de ise Başkan Veysel Cıncık, 2. Başkan Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandılar.

Burada da referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, baskıyla kabul edilen metinlerin asla halkın anayasası olamayacağına vurgu yaparak; “Başkanlık sadece CHP’nin sorunu değil, bütün Türkiye’nin sorunudur. Anayasalar toplumsal mutabakat sağlanarak hazırlanıp kabul edilen uzlaşma metinleridir. Bir siyasi partinin hazırladığı OHAL ortamında baskı altında TBMM’de kabul edilen sıradan metinler değildir. Her türlü baskı ve hile ile kabul edilen metinler asla halkın anayasası olamaz. AKP hükümeti, anayasa değişikliği ile demokratik cumhuriyetimizin demokratik ayağını kırarak ortadan kaldırmayı planlıyor. Cumhuriyetin sadece adı kalacak, demokratik yapısı ise ortadan kaldırılacaktır” diye konuştu.

yıldırım kaya4

“Sorunlarımız Katlanarak Artacak”

Başkanlık seçiminde sorunların çözümü yerine var olan sorunların katlanarak artacağını savunan Kaya; “Adında Cumhuriyet olan her rejim, demokratik rejim değildi. Öyle olmuş olsaydı adında Cumhuriyet olan İran, Libya, Mısır ve Suriye ülkeler en demokratik ülkeler olurdu. Sembolik anlamda krallık olan; Birleşik Krallık, Danimarka, İsveç ve İspanya vb. gibi Avrupa ülkeleri demokrasinin beşiği olamazdı. Her vatandaşın kendisine şu soruları sorması gerekir; ‘Neden Demokrasiden Vazgeçiyorlar?’ ‘Geliştirmemiz gereken demokrasimizi neden ortadan kaldırmak istiyorlar?’ ‘Geleceğimizi neden “Tek adamlara” terk ediyorlar?’

Demokrasimiz rafa kalktığında terör mü bitecek? Hayır. ‘Tek adam yönetimi’ geldiğinde ekonomik kriz mi ortadan kalkacak? Hayır. Milletvekili sayısı arttığında işsizlik mi azalacak? Hayır. Yargı tamamen ‘Başkan’a bağlandığında asgari ücret mi artacak? Hayır. Başkanlık rejiminde bütün sorunlarımız katlanarak artacak. Biz de bir Suriye olma yolunda hızla yol alacağız. Tek adamlar, bizlerin, çocuklarımızın geleceğini karartacak” şeklinde konuştu.

chp ziyaret3

“Bu 80 Milyonun Sorunudur”

Bu sorunun ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu vurgulayan Kaya; “O zaman sandığa gittiğimizde başkanlık rejimine hayır diyeceğiz. Bu sorun sadece CHP’lilerin sorunu değildir. Bütün Türkiye’nin aydınlarının, demokratların, milliyetçilerin, devrimcilerin, dindarların, 80 milyonun sorunudur. Hepimiz biliyoruz ki yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir. Parlamenter demokrasinin yerine Başkanlık rejimi kurulmak isteniyor. Halktan aldıkları yetkiyi kullanmadılar, iradelerini saraya teslim ettiler, gece yarısı uykulu gözlerle el kaldırıp, indirerek anayasayı değiştirdiler.

Evet dediler, ellerindeki pulları göstererek! Efendilerine bağlılıklarını haykırdılar. Ama tarih unutmaz, vatan ihanet edenleri! Hep yazdı, yine yazacak vatanı bir pula satanları! Tarihin gözleri de var. Görecek! Bizim vatana yeniden-yeniden can olduğumuzu!” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

chp ziyaret4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here