TBB Başkanı Feyzioğlu İTSO Yönetimi ile Görüştü

0
117

itso-metin feyzioğlu1İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Türkiye’de Demokrasi ve Hukuk’ konulu konferansa katılmak üzere kentimize gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İTSO yönetimi ile de görüştü.

Feyzioğlu, ülke ve bölge ekonomisi hakkında İTSO yönetimi ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Türkiye’ye yatırımcıyı çekemediklerini belirten Feyzioğlu, işsizlik oranının da arttığına dikkat çekti.  Feyzioğlu açıklamasında; “Türkiye’de 2014 yılında yüzde 50 para azaldı. Ülkeye 12 milyar dolar geliyor. Yatırımcı gelmiyor. Cumhurbaşkanı her parmak salladığında dolar yükseliyor. Bir kere yatırımcı ülkede bitmiş yatırıma geliyor. Hiç kimse bir Türk şirketi gibi sıfırdan temelden yatırım yapmıyor. Bu vahim bir olay”  dedi.

itso-metin feyzioğlu2

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, konuşmasının devamında ise ABD’den örnek vererek; “Türkiye’de maalesef kadınlarımız çalışmıyor, ya çocuk bakıyor ya da kocaya bakıyor. Bir hanenin iki aslı çalışıyor bir asli çalışmıyor. Oysa Obama bile ‘Her hanede bireyleri çalıştırmazsak, ABD’yi 2050’ye hazırlayamam’ diyor. ‘Kadınlar çalışmazsa Amerika Çin’e karşı kaybeder’ diyor. O yüzden kadınları çalıştırmak için bizim de okul öncesi kursları ve mahalle eğitimleri getirmemiz lazım” diye konuştu.

Ziyarette hazır bulunan Milletvekili Refik Eryılmaz ise yaptığı konuşmasında; “Metin bey gibi hukukçu, duyarlı siyasi alt yapısı sağlam arkadaşlarımıza önemli görevler düştüğü kanısındayım. Bu nedenle sizleri bu duyarlılığınızdan dolayı kutluyorum ve her zaman yanınıza olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun İTSO ziyaretinde Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili aday adayı ve Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Necat Özkaya ve Gassan Kuran da hazır bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here