İsdemir İşçisi, 10. Kattan Atlayarak İntihar Etti

0
926

intihar1İsdemir’de çalışan, psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişi, 10. kattan atlayarak intihar etti. Alınan bilgilere göre, olay, İskenderun Demir Çelik Sitesi (İDÇ) lojmanlarında gece saat 03.00 sıralarında yaşandı. İDÇ Enerji Tesisleri Oksijen Ünitesinde makine bakım onarım isçisi olarak çalışan Ömer Ergin (30), henüz belirlenemeyen bir nedenle ikamet ettiği apartman dairesinin 10. katından aşağıya atlayarak intihar etti. Feci şekilde can veren Ergin’in cesedi ise sitede ikamet eden komşuları tarafından bulundu.

Ömer Ergin’in bir süredir iş yerinden dolayı sıkıntı yaşadığı kaydedildi. Baba Hüseyin Ergin, bir gazetecinin işyerinde tehdit var mıydı sorusu üzerine; “Var canım. Sürekli tehdit alıyor. Eve geldiğinde tanıyamıyordum çocuğu. Biliyorum ki iş yerinden. Adam sürekli sıkıntılı geliyordu. İsim vermiyordu çünkü isim vermekten çekiniyordu. İçeride çok büyük baskı var yani. Hem işveren hem de sendika tarafından” şeklinde konuştu. Oldukça üzgün olduğu gözlenen baba Hüseyin Ergin, daha sonra gelen başsağlığı dileklerini kabul etti.

İntihar olayının ardından konuşan bazı İsdemir çalışanları da hem işveren hem sendikası yetkililerinin yoğun baskısı altında kaldıklarını, işten atılma korkusu yaşadıklarını iddia ederek, bu baskının yeni intiharlar getirmesinden endişeli olduklarını öne sürdüler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here