Tarımsal Üretimin Devamlılığı İçin Sulama Şebekeleri Yenileniyor

0
158

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Defne ilçesine bağlı Değirmenyolu, Bahçepınar ve Yeşilköy Mahalleleri tarımsal sulama şebekelerini yeniledi.

Sulama şebekelerinde yenileme çalışmaları gerçekleştiren HBB yetkilileri, mahallelerdeki sulanabilir alanı 1800 dekardan 3800 dekara çıkardı. Daha önce açık kanal olan sistemi kapalı sisteme çevirerek damlama sulama sistemi tesis edilme imkânı oluşturan HBB Park bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi başkanlığı ekipleri, gerçekleştirilen çalışmalar ile suyun daha verimli kullanılması sağlanarak israfın önüne geçti.

HBB yetkilileri, Defne ilçesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında 9276 metre boru döşenmiş, 8 adet hat kesme vanası, 97 adet su alma vana rögarı, 11 adet tahliye vana rögarı, 20 metre yatay sondaj, 520 metre sulama kanalı inşa edildiğini açıkladı.

Defneliler, tarımsal üretim için çalışmalar gerçekleştiren ve insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında il genelinde hizmet veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here