Tarihi Ulu Cami’nin Restore Çalışmaları Tamamlandı

0
280

Medeniyetlerin beşiği olan ilimizin merkezinde bulunan, 6. yüzyılda Memluklar döneminde yaptırılan Ulu Cami restore edildi. Kentin en eski camisi olarak bilinen Ulu Cami, yeni görünümü ile kapılarını ibadete açmaya hazırlanıyor.

Birçok dinden ve inançtan insanların huzur içinde yaşadığı bir yer olarak dikkati çeken ilimizde Memluklar döneminden kalan ve kentin en eski camisi olarak bilinen Ulu Cami, yaklaşık 6 ay boyunca ve 1 milyon 413 bin lira harcamayla restore edildi. Ulu Cami, restore çalışmalarının ardından avlusu, minaresi, cami içerisinde bulunan türbeler ve medrese odaları adeta görenleri tarihi bir yolculuğa davet ediyor.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restoresi üstlenilen caminin taş dokularının üzerindeki boyalar temizlendi. Böylelikle tarihi değeri daha ön plana çıkartılan camideki çalışmalar, günümüz modern ihtiyaçlarına da cevap verebilir hale getirildi. Bu kapsamda engelli vatandaşların merdivenleri kullanmasının zor olacağını dikkate alınarak, üç kapısı bulunan caminin giriş ve çıkışlarına engelliler için rampalar da yapıldı.

Daha önce erkeklerle kadınların aynı mekânda ibadet etmesine perdeyle çözüm bulunduğu camide, kadınlar için taştan tarihi görünümlü ayrı bir mescit yapıldı. Ayrıca camide bulunan aşevi, sağlamlaştırılarak, aşevi önünde ibadete gelen vatandaşlar için dinlenme bölümleri oluşturuldu. Aydınlatma sistemleri de yenilenen caminin, bu ay içerisinde yenilenen yüzüyle ibadete açılacağı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here