Başkan Savaş, İMO Üyelerine Çalışmalarını Anlattı

0
86

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şubesi üyelerine, görev süresi boyunca kentte yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, İMO Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, Yönetim kurulu üyeleri ve odaya bağlı üyeler katıldı.

İMO Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli bilgilendirme toplantısı öncesi yaptığı açılış konuşmasında; “Büyükşehir olma sürecindeki Hatay’da yürütülen hizmetleri, önümüzdeki süreç için planlanan projeleri ilk ağızdan dinleme adına Sayın Başkanımızı konuk ediyoruz. Sayın Başkanımızın üyelerimizin merak ettiği sorulara cevap vereceğine inanıyoruz. Görev yaptığı dönem içerisinde şehrimizde bulunan 45 mahalleye eşit şekilde hizmet eden Sayın Belediye Başkanımızı burada ağırlamaktan ötürü mutluyuz” dedi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi; “47 aydan bu yana çok önemli hizmetler gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin doğusunu restorasyon hizmetlerimizle, batısını yeni yapılanmayla geleceğe hazırlıyoruz. 45 mahallemize eşit şekilde hizmet üretiyoruz. Her mahalleye ihtiyacı olan hizmeti götürmeye özen gösterdik, gösteriyoruz. Bu yıl Sümerler’e, Armutlu’ya, Akdeniz’e doğalgaz gelmesi için Doğalgaz firmasıyla görüştüm. İnşallah bu yıl bu mahallelerimize de doğalgazın geleceğini ümit ediyorum. Bugün baktığınızda 18 bin eve doğalgaz hattı döşenmiş ve kullanılabilir durumda.

Sümerler Mahallesi’ne söz verdiğimiz spor sahasının yapımını da gerçekleştireceğiz. Defne Belediyesi sınırlarında kalacak olması önemli değil. Sonuçta Hatay sınırları içinde! Biz hizmete bütüncül bakıyoruz. Büyükşehir statüsüne kavuşmanın faydasını buradan bile görebiliriz. Antakya tarihinde görülmemiş bir altyapı hizmetine imza attık. Görev süremizde yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon noktasında 250 km. altyapı çalışması gerçekleştirdik. Tedaş-Telekom ve doğalgaz hizmetlerini de buna eklediğinizde bu süre zarfında şehrimizde toplam 400 km.lik bir altyapı çalışması gerçekleşmiş bulunuyor. Düne kadar burnumuzu tutarak yanından geçtiğimiz Asi Nehri’nin ne duruma geldiği ortada.

Tarihi mekânlarımız restore ediliyor, hak ettiği görünüme kavuşuyor. Parklarımızın tamamını revize ettik, şehrimize 28 yeni park kazandırdık. Antakya Semt Pazarı Komplesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açıyoruz. Antakya Mahfeli’ni bu yılın ortalarında hizmete sunacağız. Teleferik yine bu yıl içinde hemşerilerimizin, yerli ve yabancı turistlerimizin hizmetine sunulacak. Caddelerimizin yapılan çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarıyla nereden nereye geldiğini görüyoruz. İlkbahardan itibaren şehrimizde kapsamlı bir asfaltlama çalışmasına başlayacağız. Amacımız şehrimizi daha yaşanabilir, daha çağdaş bir hale getirmek ve gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir şehir bırakabilmektir.”

İMO Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli ve odaya bağlı üyeler, sunumun ardından 47 aydan bu yana kentte yapılan hizmetler ve geleceğe dönük planlanan projelerle ilgili Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here