Tarihi Stadyum Türk Futboluna Yeniden Kazandırılmalı

0
127

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, İskenderun 5 Temmuz Stadından yetkililere seslenerek, bu tarih kokan stadın tekrar Türk futboluna kazandırılması gerektiğini kaydetti. Yüksel, Turuncu-Mavili takımın da yeniden yağa kaldırılması gerektiğine işaret etti.

Spor komuoyu, İskenderunspor’un yeniden profesyonel liglerde boy göstereceği günlerin beklentisi içinde iken Mavi-Turuncu efsaneye bir destek de CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’den geldi. Yüksel 5 Temmuz Stadyumu ile İskenderunspor’un eski günlerine dönmesi gerektiği mesajını net olarak verdi.

Yeni Bir Stadın Yapılması Projesinden Vazgeçilmeli

İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun sadece İskenderunlulara değil, tüm çevre ilçelerin halkına da hizmet verdiğini, bu statta acısıyla tatlısıyla güzel anılar yaşandığını kaydeden Yüksel; “İskenderun’un tarihi stadyumu mutlaka ve mutlaka İskenderun ve Hatay sporuna, Türk futboluna yeniden kazandırılmalıdır. Bu stat İskenderun tarihi için çok önemlidir. İskenderunspor’umuzun kuruluş tarihi olan 1967 yılından bu yana bu statta nice tarihler yazılmıştır. Hüzünler ve mutluluklar yaşanmıştır. Turuncu-Mavili sevdamız İskenderunspor bu tarihi statta büyük başarılar elde etmiştir. Hep beraber çoğu zaman sevinmişiz, bazı zamanlarda da hüzünlenmişizdir.

5 Temmuz Stadının yıkılarak, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampus alanında yeni bir stadın yapılması projesinden mutlaka ve mutlaka vazgeçilmelidir. Bu tarihi stadyum daha modern hale getirilmeli ve tekrar faaliyete geçirilmelidir. Doğrusu da budur. Buradan yetkilileri göreve, İskenderun halkını da ses vermeye çağırıyorum.

Bu statta Deli Mehmetler, Cemil Soley’ler, Nebi’ler top oynamıştır. Leventler, Eşrefler kaptanlık yapmıştır. Bu stattan Erol’lar, Şaban’lar Durmuş’lar gelip geçmiştir. Bu stadyum birçok futbolcuyu Türk futboluna kazandırmıştır. Tarih kokan ve birçok insanın hatırası bulunan bu stadyum yıkılamaz” şeklinde konuştu.

İskenderunspor’u Sahipsiz Bırakmayalım

İskenderunspor’un yeniden fırtına gibi esmesi gerektiğini ve bunun da çok zor olmadığını savunan Yüksel; “İskenderunspor’suz Hatay olmaz! İskenderunspor’a ihanet edilmiştir. İskenderunspor, zamanında 2. Ligde olmasına rağmen, 1 Ligdeki futbolcuların gelip futbol oynamak istedikleri bir kulüptür. İskenderunspor’dan elimizi ayağımızı çekemeyiz. İskenderunspor eski günlerine kavuşmalı ‘Yarıkkaya Fırtınası’ olarak tarihteki yerini yeniden almalıdır.

Hatay, iki takımı da kaldıracak ekonomik güce sahiptir. İskenderun’un ekmeğini yiyen, buradan nemalanan herkesi, tüm işadamlarını göreve çağırıyorum. İskenderunspor’u sahipsiz bırakmayalım. Bu talep İskenderunlularla birlikte tüm çevre ilçe halklarının da isteğidir. Lütfen İskenderunspor’a el atın! Yapılacak desteklerle birkaç sezon sonra İskenderunspor’umuz da Süper Ligin kapısına dayanacaktır” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here