Tarihe Tanıklık Etmek

0
74

67’ci yayın yılımızda da yeniden merhaba!

Tam 66 yıldır istisnasız günlük yayın hayatına devam eden güzide kentimizin ilk gazetesi ‘İskenderun’ 67’ci yılında da siz sevgili okuyucularımıza tüm sıcaklığıyla ‘Merhaba’ diyor. Açıkça söylemem gerekirse bu merhabanın sıcaklığını bir kat daha artıran ise sizin 66 yıldır bize verdiğiniz “önem ve değer”dir.

İskenderun Gazetesi olarak biz, bugün olduğu gibi her yıl 23 Temmuz’da yeniden doğuyor ve ‘işimizi’ ilk günkü gibi şevkle yapmanın hazzını duyuyoruz. Bizim işimiz; tarafsız yayınla, doğruyu olduğu gibi kamuoyuna dolandırmadan anlatmak, yapılan yanlışları ortaya çıkarmak, doğruları alkışlamak ve kalemini satmadan yayın yapmaktır. İşte, birçok yayın organının olduğu gibi İskenderun Gazetesinin de yayın politikası bu yöndedir. Ve halkın teveccühü de hep bu yönde olan yayın kuruluşlarından yan olmuştur, olmalıdır da… Belki de 66 yıldır ayakta kalabilmenin ve daha nice yıllar görmenin tek temeli budur.

Hani dedik ya bir yayın kuruluşunun en önemli desteği okurlarının ve halkın desteğidir diye, bizler yarım asrı devirmiş bir kuruluş olarak bu desteği ve teveccühü her zaman yanımızda gördük. Bu yıllara siz okurlarımız sayesinde geldik, adeta ‘Tarihe Tanıklık’ ettik! Biz İskenderun’a değer verdikçe, okurlarımızın da bize ve İskenderun Gazetesine değer vereceğinden hiç şüphemiz yok. Çünkü buradaki ortak paydamız, ismini de almış olduğumuz kentimiz, şehrimiz, ilçemiz ‘İskenderun’dur! Bundan sonra da böyle olacaktır.

67’ci yayın yılımıza girerken bir başka gururu ve sevinci daha yaşamanın hazzı içerisinde olduğumuzu belirterek, bu gururu siz okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz. 66 yıldır kesintisiz her gün yayınlanan İskenderun Gazetemiz, “Basından Sansürün Kaldırılışı”nın yıldönümü de olan 24 Temmuz 2013 tarihi itibariyle tam 20.000’ci sayısına ulaşacak. 19.999 sayı boyunca yaşadığımız gurur, yarın 20 bininci sayımızla da katbekat artacak.

Biz 66 yıldır sizlerle var olduk, sizlerle büyüdük ve koskoca bir çınar olduk. Geçen yıllar boyunca sevinçlerimize beraberce güldük, kederlerimize beraberce ağladık. Yeri geldi gururlandık, yeri geldi hiddetlendik ama hep beraber olduk, bir olduk İskenderun olduk. Bundan sonra da olacağımız gibi…

Selam ve saygılar!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here