“Talancılar Benlideresi Köyünde İşbaşında”

0
136

mevlüt dudu açıklama (19)CHP Milletvekili Dudu, Benlideresi Köyünde Kesilen Ormanlık Alanı TBMM’ye Taşıdı

Belen Benlideresi Köyü bitiştiğinde, yaklaşık 8 dönümlük arazide bulunan 25-30 yıllık ağaçların kesilmesi ve yerine zeytin ile ceviz ağaçlarının dikilmesi olayı, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından TBMM gündemine taşındı.

Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Milletvekili Dudu, ağaçların kim tarafından ve ne amaçla kesildiğini sordu. Konu ile ilgili bir de açıklama yapan Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Talancılar Benlideresi köyünde işbaşında” dedi.

Köylülerin ağaç kesiminden dolayı tedirgin olduğunun altını çizen Milletvekili Dudu; “Birileri geliyor, ağaçları kesiyor, yerine zeytin ve ceviz fidanları dikiyor. Sözü edilen birkaç ağaç değil. Yaklaşık 8 dönümlük arazideki yüzlerce ağaç kesiliyor. Orman idaresi, kaymakamlık ve diğer yetkililer bu konuyu bir an önce çözmelidirler. Ben bir milletvekili olarak konuyu TBMM’de soru önergemle gündeme taşıdım. Takipçisi olmayı da sürdüreceğim.

Köylüler arasında bu ağaçların, siyasi birinin yakını tarafından kesildiği, yerine de yine aynı kişi tarafından zeytin ve ceviz fidanlarının dikildiği koşuluyor. Görünen o ki, bu sefer talancılar Benlideresi köyünde işbaşındalar. Bütün bunların açıklığa kavuşması için tüm yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here