‘Takım Ruhu’nun İlk Adımı

0
108

körfez iskenderunspor20Spor Toto 3. Lig temsilcimiz Körfez İskenderunspor’un Yöneticileri, geçtiğimiz hafta sonu Kulüp Tesislerinde Basın Mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Hatay Milletvekili Mehmet Alğan ve Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun’un da hazır bulunduğu toplantıda ‘Takım Ruhu’ oluşturma ve kentimizde sportif anlamda ‘Birliktelik’ adımları atma konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Körfez İskenderunspor Başkanı Kazım Aydın, yeni bir sezonun başında olduklarını ‘Şehir Takımı’ olma yolunda bir takım adımlar attıklarına işaret ederek; “Sıkıntılarımız var ancak bunları atlatacağız. Şehrin kulübü olmak ve tüm kentin desteğini almak istiyoruz. Bu bağlamda İskenderunlu arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim kurulu oluşturduk. Yönetimimize yeni 7 arkadaşımız katıldı. İskenderun’da potansiyel var, futbol sevgisi var, takıma destek verecek iş adamlarımız var. En büyük desteği de basından bekliyoruz” diye konuştu. Yıllardır süre gelen Demir-Çelik algısını atmak için çaba sarf ettiklerine de değinen Başkan Aydın, yine şehrin içinden değerli bir ismi kulübün başına başkan olarak getirmek istediklerini ve bunun çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

körfez iskenderunspor21

Kısıtlı İmkânlarla En İyi Takımı Kurmaya Çalıştık

Yeni sezon hakkında da konuşan Başkan Aydın; “Sıkıntılı imkânlarla sezona başladık. Federasyondan gelen bir miktar para ve futbolcu satışından kazandığımız 180.000 TL ile oluşan cüzi bir miktarla takımı kurduk. Bu imkânlara göre en iyi takımı kurmaya çalıştık. Hayırlı bir sezon bekliyoruz. Bir takımda güven ve huzur önemlidir, sadece para önemli değildir. Bizler de bu huzur ortamını oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Mehmet Alğan ise futbolun ülkemizde en fazla teveccüh gören spor olduğunun altını çizerek; “Bir şehirde ruh oluşturulur ve bu ruhta kulüplerin arkasında durursa başarı kendiliğinden gelir. Futbol, siyasiler için de önemli hizmet konularından birisidir. İskenderun’daki futbol sorunu, tesis eksikliği, altyapı, bütünlük oluşturamama ve takımlar arası rekabetten kaynaklıdır. Bu sorunun kaynağı da sürekli başarı isteğidir.

körfez iskenderunspor22

Gelin Bir Ruh Oluşturalım!

Aslında futbol sabır ister, takım ruhunu oluşturmak zaman ister. Kişiye bağlı sistem değil, tüm kentin içinde olduğu bir yönetim sistemi gereklidir. Burada herkese ve her kesime görev düşmektedir. Gençleri spora çekecek altyapı tesislerinin yapılması konusunda kentin siyasi bir kimliği olarak üzerime düşeni yapacağım. Ancak herkesten isteğim şudur ki gelin şehrimizi daha prestijli hale getirecek bir oluşum sağlayalım. Ruh başarının anahtarıdır, gelin bir ruh oluşturalım!” şeklinde konuştu.

Kendisinin de belli bir dönem futbol oynadığını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun da bütünleşmenin altyapıya önem vermekten geçtiğine işaret etti. Tosun; “Milletle bütünleşme, Altyapıya önem verilerek büyük ölçüde sağlanır. Sadece transferle olmaz! Kentin çocuklarını yetiştirip takımlara kazandırırsanız, o futbolcunun ailesi de çevresi de zaten takımın destekçisi olur” diyerek altyapının çok önemli olduğunun altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here