Suriye’de Yaşanan Katliam Antakya’da Yapılan Eylemle Kınandı

0
141

katliam protestosu1Polis, Göstericilerin Armutlu Dışına Çıkmasına İzin Vermedi

Hatay’a yakın ve Suriye sınırları içinde bulunan Cisr el Şuğur Şitabrak köyünde terör örgütlerinden Fetih Ordusu denilen ve Suriye rejimine karşı savaş örgütünün, 35 kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan alevi Suriye vatandaşını hunharca katletmesi Hatay’da tepkilere neden oldu.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Hatay Alevilerin yer aldığı ve Halk Evleri’nin de katıldığı protesto yürüyüşü Hatay’ın Defne ilçesindeki Uğur Mumcu alanında başladı. Yürüyüş Antakya merkeze doğru devam etti. Armutlu Mahallesi çıkışında polis yürüyüşçüleri uyardı ve devam etmemelerini istedi. Armutlu mahallesindeki çıkışta polis ile göstericiler arasında bir süre tartışma yaşandı. Daha sonra Hatay Bağımsız Milletvekili Refik Eryılmaz’ın polislerle konuşması sonrası yürüyüş Armutla Mahallesi Pazar yerinden Mehmet Yeloğlu köprüsü yönünde devam etti.

Mehmet Yeloğlu köprüsüne gelindiğinde emniyet güçleri “Buraya kadar. Bundan sonra izin vermeyiz. Olaylar çıksın istemiyoruz” diyerek göstericilere dağılmasını söyledi. Bir süre tartışmadan sonra yürüyüşçüler polisi dinlemeyerek köprüden karşıya geçtiler ve güvenlik güçleri ise TOMA’dan tazyikli su sıktı. Köprüden karşıya geçen bir grup ise güvenlik kuvvetlerine ve araçlarına taşlarla saldırdılar. Güvenlik güçlerinin iki kişiyi götürmeye çalışması Refik Eryılmaz ve çocuğun annesi tarafından engellendi.

Yürüyüşün önünde Suriye bayrağı taşıyan grup Arapça Suriye halkını destekleyen sloganlar attı. Göstericiler, “Hatay Antakya topraklarından Beşar Suriye topraklarına selam olsun” pankartı ile yürüdüler. Halk Evleri ise “AKP’nin Eğitip Donattığı Katiller İstebrak’ta Alevileri Katlediyor, Katillerden Hesap Sorulacaktır” pankartı taşıdılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here