Su Topunda 1. Lig ‘Havası’

0
126

su topu4Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Yüzme İhtisas U-18 Bayan Sutopu Takımlarından İlimiz Adına Büyük Başarı…

Türkiye Sutopu Federasyonun 2015 yılı faaliyet programında yer alan “Türkiye U-18 Bayanlar Sutopu Şampiyonası” 7-9 Ağustos tarihlerinde Manisa’da gerçekleştirildi.

Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu Tesislerinde düzenlenen Türkiye Kupası Finallerinde ilimiz takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayanlar U 18 Su Topu Takımı ile İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü ilk beşe girerek 1. Lige yükselmeye hak kazandılar. Yapılan müsabakalar sonucunda İzmir Esti birinci, Adana Çınarlı ikinci, Bursagücü üçüncü oldu.

Şampiyona öncesinde hedeflerinin 1. Lige yükselmek olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Su Topu Antrenörü Mustafa Savaş, çok mutlu olduklarının altını çizdi.

su topu5

Türkiye genelinden 12 takımın katıldığı şampiyona sonunda İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü de ilk 5’e girerek önümüzdeki sezon şehrimizi Türkiye U-18 Bayanlar Sutopu 1. Liginde temsil etmeye hak kazandı. İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu; “U-18 Bayan takımımızın 1. Lige yükselmesi ile diğer kategorilerde 2. Ligde mücadele eden takımlarımızla birlikte, sutopunda toplam beş kategoride şehrimizi ulusal anlamda temsil ediyoruz. Sutopu liglerinde mücadele eden tek ilçe takımıyız. 13 yıllık çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık.

Beş kategoride mücadele etmek ciddi anlamda büyük bir çaba gerektiriyor. Her kategori için yeterli sporcularımızın olması adına altyapı temel eğitim çalışmaları ciddi önem taşıyor. Bu yüzden yüzme temel eğitimlerimizde her sporcu ile yakından ilgileniyoruz. Yüzme yaşamlarına bizimle başlayan, yaşıtları gezerken kendileri antrenmanlarla boğuşan kızlarımız, yürekten hak ettikleri büyük bir başarı kazanmışlardır. Başarı tüm İskenderun Yüzme İhtisas ailemizindir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here