St. Pierre Bayramı Bugün Kutlanıyor

0
61

senpiyer bayramı kutlamaHer yıl 29 Haziran’da kutlanan St. Pierre Bayramı bugün kutlanıyor. Hıristiyanlığın ilk kiliselerinden olan St. Pierre kilisesinin tadilatta olması nedeniyle bayram ayini Antakya Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilecek.

“Farklılıklarımız Gurur Kaynağımızdır”

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Hıristiyan âlemi tarafından her yıl 29 Haziran’da kutlanan ‘St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı yayınladığı yazılı bir mesajla kutladı. Vali Lekesiz konu ile ilgili olarak yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Dünyada eşine az rastlanır derinlikte bir hoşgörüye sahip olan ilimizde, üzerinde yaşamış kadim uygarlıkların bıraktığı miras, bizim en büyük zenginliğimizdir. Her dinden, her kültürden örnekler barındıran medeniyetler beşiği ilimizin gökkuşağı misali farklılıkları ve uyum içerisinde yaşamayı bir hayat tarzı haline getirmiş insanı, bizlerin bu haklı gururunun kaynağıdır.

Hiç şüphesiz bu bereketli toprakların önemli bir değeri olan, barış ve kardeşliğimizin vazgeçilmez bir öğesi de Hıristiyan hemşerilerimizdir. Hoşgörünün en nadide örneğini sevginin dili ile birleştirerek, kim olduğuna bakmaksızın herkesle paylaşan ilimiz insanı, oluşturduğu bu medeniyet anlayışı ile örnek olmayı daima sürdürecektir.

Millet olmanın bilinci içerisinde tasada ve kederde birlik olduğumuz gibi bayramlarımızda da paylaştığımız sevinçlerimiz, birlik ve beraberliğimizin ortak paydasıdır. Üç semavi dinin bayramlarının bu anlayış içerisinde aynı coşku ile kutlandığı ilimizde, Hıristiyan vatandaşlarımızın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, hepimiz için ortak bir sevinç kaynağıdır.

Sahip olduğu sevgi, barış ve hoşgörü iklimi ile örnek olan ilimizde yaşayan tüm Hıristiyan vatandaşlarımızın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bayram dolayısı ile gerçekleştirilecek ayinlerde yapılacak duaların tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here