Cezaevi Müdüründen Gazetecilere Veda Ziyareti

0
395

igc-cezaevi1İskenderun M Tipi Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne dün bir veda ziyareti yaptı. Sohbet içerisinde süren ziyarette Fidanoğlu, Niğde iline atandığını ve gideceği yerde de buradaki cezaevi içerisinde başlattığı çalışmaları sürdüreceğini dile getirdi.

Türkiye’de ilk olarak Adalet Bakanlığı’nın onayıyla İskenderun M Tipi Cezaevi’nde başlayan enerji tasarrufu çalışmalarına değinen Fidanoğlu; “Üçte bir daha az elektrikle yılda % 30 enerji tasarrufu sağlayan ve 14 ayda kendini amorti eden Led Teknolojisi ürünlerini İskenderun M Tipi Cezaevi’nde üretmeye başladık. Mahkûmların hem para kazanmaları hem de vakitlerini boş geçirmemeleri adına yapılan bu çalışmalarda büyük başarılar elde ettik. Şimdi gideceğim cezaevinde de yıllardır ithal olarak tedarik ettiğimiz güneş panelinin içindeki hücreleri, üretmeye yönelik çalışmaları başlatmayı düşünüyorum” diye konuştu.

igc-cezaevi2

Cezaevi içerisinde mahkûmlara meslek edindirmek, bir şeyler üretmek için çaba sarf etmelerini sağlamak ve eğitim vermenin, onları rehabilite ettiğini söyleyen Fidanoğlu, yaptıkları çalışmalar sonucunda mahkûmlara birtakım ödüllerin de verildiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here