Sporcu mu İnsan mı? (4)

0
40

Değerli okurlarım, sporcu olmanın kolay bir hadise olduğunu söylemeye çalışıyorum. Sporcu olmak önce yetenek ve sonra da çok çalışmak ister. Demek oluyor ki sporcu olmak da, göründüğü kadar kolay bir hadise değil. Ancak, sdam gibi adam olmanın yanında çok cüce kalır, inanın ki çok hafif kalır, öylesine ağır bir konu. Kolay olduğunu söyleyemeyiz…

Eğer kolay olsaydı, dev bir ülke, sporun hemen tüm birimlerinde, yer ile yeksen olur muyduk? Spordan kazanılacak beleş paralar uğruna, birbirimizin gözünü oyar mıydık? Bir imzanın dolgun bir maaşa tekabül ettiği ülkemizde, hak edilmemiş haram paraları rahatlıkla yiyebilir miydik?

Eğer kolay olsaydı, yıllardır kangren olmuş birçok sportif olayları hemen neşter vurmaz mıydık? Aslında neşter vurulur vurulmasına da, altından başka pislikler çıkar diye korkuluyor.

Eğer kolay olsaydı, spor alanlarında maskelerle dolaşıp başrolü oynarken, günün birinde mesken düşerse, halim nice olur diyor muyuz? Çünkü bazı şeylere bağışıklık kazandığımızdan, başka bir ifadeyle bu işi meslek edinip arsızlaştığımızdan zor durumda kalmamız umurumuzda bile olmuyor.

Eğer kolay olsaydı, beleş goller uğruna kendimizi rakip ceza alanının içinde yere bırakıp, sonra da tribünlere göz kırpar mıydık? Nasıl hakem yutuyor deyip emeği gasp edecek kadar alçalır mıydı?

Eğer kolay olsaydı, her kesimi ilgilendiren bir olayı aydınlatma uğruna itirafta bulunmayı, sistemsizliğin, çapsız ve çarpık zihniyetli yöneticilerin yanı sıra, sporun her hangi biriminde bir ekip ruhu yaratılmamasının altında ezilir miydik? Ekip ruhu mutlaka yaratılır. Ancak kişisel çıkarların ait oldukları camianın çıkarlarının üzerinde görmek, işte bu nedenlerle sporun tüm branşları duraklama devri yaşamaktadır.

Eğer kolay olsaydı, bilerek veya bilmeyerek kural hatası yapan hakemlerden gerektiği kadar hesap sorulmaz mıydı? Hakemlerden mutlaka hesap soruluyor eminim ama “Aynısını Her Zaman Yapmalısın” der gibi, sohbet ediliyor. Bunun gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olabilir mi?

Görüldüğü gibi, adam gibi adam olabilmek hiç de kolay değildir. Adam gibi yaşamakta bununla eş değerdedir. Adım gibi yaşamanın raconunda da, ahlaklı olmak yatar!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here