Spora ve Sporcuya Yakışmadı!

0
265

payas bldspor23Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4. Grupta namaglûp liderliğini sürdüren Payas Belediyespor 1975 ile takipçisi 44 Malatyaspor arasında önceki gün Payas’ta oynanan lig maçında Türk futboluna yakışmayan olaylar yaşandı. Çiçeklerle karşılanan konuk ekip futbolcuları, yedikleri beraberlik golünün ardından, maçın hakemine, saha komiserine ve top toplayıcılara saldırdılar.

Ligde liderlik mücadelesi veren Payas Belediyespor 1975 ve 44 Malatyaspor için büyük önem taşıyan karşılaşma öncesi ev sahibi Payas Belediyespor, centilmenlik örneği sergileyerek, konuk ekibi çiçeklerde karşıladı. Çiçeklerle karşılanan 44 Malatyaspor kulüp yöneticileri ve futbolcularının, ikinci yarıda yedikleri beraberlik golünün ardından spora yakışmayacak hareketleri ise karşılaşamaya gölge düşürdü.

payas bldspor24

Beraberlik golünün ardından önce hakeme daha sonra da Saha Komiseri Zafir Koç’a saldıran futbolcular ve teknik heyet maçı adeta katlettiler. Gerginleşen ortamda Zafir Koç’a yumruklu ve tekmeli saldırıların ardından saha görevlisi Hakan Tunç’un da tekme tokat ve linç edilircisine darp edildiği olayların ardından hastaneden rapor alanlar, 44 Malatyaspor kulübünden şikâyetçi oldular.

Bu saha terörüne 44 Malatyaspor’lu taraftarlar da dahil olurken, sahaya atılan yabancı maddeler polisleri de yaraladı. Maçı takip eden gazeteciler ve Payaslı sporseverlerde taşlı saldırılara maruz kaldı. Saha görevlilerinin olayları yatıştırmak adına yaptıkları anonslarına rağmen şiddeti daha da arttıran misafir takım oyuncu ve teknik heyeti, ortalığı daha da gerginleştirerek sahada bulunan bayrakları yaktılar.

Bu önemli maçta stada da büyük zararlar veren 44 Malatyasporlu taraftarlar, futbolcular, teknik heyet ve kulüp yöneticilerinin büyük cezalar alması bekleniyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here