Sosyal Haklar Derneği’nden İki Ayrı Etkinlik

0
192

sosyal haklar derneği4Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, dernek olarak bu hafta sonu iki etkinlik düzenlediklerini duyurdu.

İlk olarak 21 Mayıs Cumartesi günü (yarın) saat 16:00’da Emirgan Bulvar Cafe’de Gazeteci Yazar İsmail Saymaz ile söyleşi programı düzenleyeceklerini kaydeden Akbay, “Yapılacak söyleşide Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz “medya-iktidar ilişkileri, basın özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı” konularında fikirlerini konuklarla paylaşacak, isteyen okurlarına kitaplarını imzalayacak” dedi.

Gazeteci Yazar İsmail Saymaz hakkında bilgiler de veren Akbay; “İsmail Saymaz 11 Temmuz 1980 yılında, Rize’de doğdu. Gazeteciliğe Rize’de başladı. Konya ve İstanbul’da yerel gazetecilik yaptı. 2002’den kapanana kadar  Radikal Gazetesinde muhabir olarak çalıştı. İnsan hakkı ihlalleri, düşünce özgürlüğü hakkında haberler yapıyor ve kitaplar yazıyor. Saymaz, 2014’de Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün yılın “100 Basın Kahramanı” listesine alındı. Saymaz, Hürriyet Gazetesinde aktif muhabirliğe devam ediyor” dedi.

Termik Santrale Hayır!

Akbay, 22 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da ise İskenderun HATSU toplantı salonunda Termik karşıtı forumda buluşacaklarını da kaydederek; “Termik santraller toprağa, suya, havaya ve tüm canlılara zarar veriyor. Soluduğumuz havadaki zehir bizleri yavaş yavaş öldürüyor. Ölümcül zararları bilinmesine rağmen hükümet 80 yeni termik santral yapmayı planlıyor. Bunların 22 tanesi bölgemizde yapılacak. Oysa dünya artık çağ dışı kalmış bu santrallerden vazgeçiyor. Türkiye de vazgeçmeli. Termik santralleri durdurmazsak bölgemiz yaşanamaz hale gelecek. Aldığımız her nefes bizi ölüme bir adım daha yaklaştıracak.

Çocuklarımız oyun oynarken rahatça nefes alsınlar, toprak verimliliğini korusun, denizdeki canlılar ölmesin diye bacalarından ölüm fışkıran bu santralleri durdurmalıyız. Termik santralleri nasıl durduracağımızı, neleri nasıl yapacağımızı hep birlikte tartışıyoruz. 22 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da İskenderun HATSU toplantı salonunda (eski YKM) Termik karşıtı forumda buluşuyoruz.

Konuk Konuşmacılar: Deniz Bayram (Greenpeace Avukatı), Özgür Barış Akbayır (İst. Kuzey Ormanları Savunması Aktivisti), Deniz Özen (SHD Avukatı), Rıfat DOĞAN (Gazeteci, diken.com.tr), Yaşar Gökoğlu (Adana Çevre Platformu) Nazım Culha (Arsuz Belediyesi Başkanı), Arzu Cengiz (Hatay Tabipler Odası), Eser Yangın (Arsuz Termik Karşıtı Platform)” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here