Sonuç Çıkmazsa Büyükşehir Belediyesini Mahkemeye Vereceğiz!

0
120

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı. Toplantıda Zabıta Ekiplerine Yapılan Saldırıdan, Yılan Hikâyesine Dönen İlaçlamaya Kadar Birçok Konu Görüşüldü…

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. Birer konuşma yapan grup başkanvekilleri, şehitlerimize Tanrı’dan rahmet dilerken, geçtiğimiz günlerde belediye zabıtası ekiplerine yapılan saldırıyı da kınadılar.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup başkanvekili Gazanfer Dik; “Geçmişten daha demokratik daha özgürlükçü bir yönetim oluşturulması temennimizdir. İki gün önce 1 Mayıs’tı. 1 Mayıs Emekçilerin İşçilerin onur günüdür. Bu günün, Türkiye’de kölelik sistemi olan Taşeron işçiliğinin kaldırılmasına, daha müreffeh, refah içinde yaşayan emekçi halkın oluşmasına bir başlangıç olmasını diliyoruz ve 1 Mayıs’ı kutluyoruz” dedi.

3 Mayıs Türkçülük Günün dolayısıyla söz alan MHP’li Meclis Üyesi Adnan İşler de; “3 Mayıs ruhunu yâd ediyoruz” dedi.

Bu konuların dışında söz alan MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da, karayolları arazisi ile ilgili hala kamuoyunda dolaşan bazı iddialar olduğunu ifade ederek bu iddialara karşı Başkan Seyfi Dingil’den yanıt istedi. Denizciler Kanyon Parkında girişlerde para alındığı duyumunu da aldıklarını kaydeden Yavuz, bedensel engelliler için kafenin ne zaman açılacağını ve sahildeki halı sahanın kapatılıp kapatılmayacağını Başkana sordu.

Yavuz’un sorularına cevaben konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Karayolları arazisi Botanik Park olacak ve tamamı yeşil alan olacak. Gölet, yürüyüş yolu, açık hava sineması yapılacak. İlerde paramız olunca bir Kongre Merkezi yapacağız. İskenderun’a çok çağdaş güzel alan kazandıracağız. Arazinin içinde bir mescit olacak ama cami olmayacak. Çölün ortasında bir vaha gibi nefis bir hava alma alanı olacak.

Denizciler Kanyon Park da ise giriş ücreti alınmıyor. Kaç kişi giderseniz gidin sadece 10 TL masa ücreti alınıyor. İşleten vatandaş temizliğini yapıyor, pırıl-pırıl her yer. Biz belediye olarak temizlik anlamında orada hiçbir şey yapmıyoruz, karışmıyoruz. Bedensel engelliler için yapılacak kafenin tüm geliri de İskenderun’daki tüm bedensel engellilere vereceğiz sadece orada basketbol oynayanlara değil” dedi.

Zabıta personeline yapılan saldırı hakkında da konuşan Başkan Dingil; “Zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde hem görüntü kirliliği yaşatan, hem de trafikte kurallara uymayan kâğıt ve pet şişe toplayıcılarına yönelik denetimler sırasında bir grup tarafından çirkin bir saldırıya uğramıştır. Ekipler halkın can ve mal güvenliği konusunda tehlike arz eden kâğıt toplayıcılarına yönelik denetimlerini sürdürecektir. Her kente bu tarz sıkıntılar yaşanabilir. Görevini yapan personelimize yapılan bu saldırıyı kınıyor, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum. Bu konuda gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır” şeklinde konuştu.

Yılan hikâyesine dönen ve hala yapılmayan ilaçlama konusuna açıklık getiren Başkan Dingil; “İlaçlama konusunda Sayıştay’ın almış olduğu karar var. Sayıştay almış olduğu kararda ilaçlama işinde yetkinin Büyükşehir’de olduğunu belirtiyor. Biz bu kararları Büyükşehir’e ve ilgili yerlere ilettik. Bu konuda Sayın Valimizin koordinasyonunda ilerleyen günlerde bir toplantı yapılacak. Oradan bir netice çıkacaktır diye düşünüyorum. Olmazsa da Büyükşehir’i mahkemeye vereceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemde bulunan; Konarlı Mıntıkası 325/A ada 1-16 ve 325/B ada 1-16 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediyemizin 2016 Yılı Kesin Hesabının Meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi komisyona gönderilmeden oy çokluğu ile kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türksat A.Ş. arasında imzalanan hizmet sözleşmesi ve eki teknik şartname kapsamında Türksat A.Ş. tarafından yürütülmekte olan “Hatay İli, İlçe ve Mahalle sınırları haritası” çalışmalarının tamamlanabilmesi için İlçe ve Mahalle sınır harita krokilerinin ilçe belediye meclislerince onaylanması istendiğinden konunun Meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Sarıseki Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi önünde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan liman amaçlı 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifine ilişkin ilgili belediye meclis kararları ile kurum görüşleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istenildiğinden konunun Meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliği ile komisyona sevk edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here