Sondaj Çalışması ile Payas’ın Su Kapasitesi Arttırıldı

0
123

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Payas ilçe genelinde su ihtiyacını karşılamak için kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor.

Vatandaşlara temiz ve sürekli bir şekilde su iletme adına  çalışmaları Hatay’ın bütün ilçelerinde sürdüren Genel Müdürlük, Payas ilçesinde dağıtımı yapılan içmesuyunun mevcut kapasitesini arttırmak amacıyla sondaj çalışması başlatarak yetersiz gelen bölgelerin ihtiyacının karşılanacağını açıkladı.

Payas ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde ilçenin yarısını besleyen 3 adet su kuyusunun mevcut kapasitesini yükseltmek amacıyla ölçüm ve keşif incelemesi sonrasında su olduğu gözlenen bölgelerinde sondaj çalışması yapan İdare, yaklaşık 200 metre derinliğinde açılan sondaj çalışmaları sonrasında 4 bölgede olumlu sonuca ulaşılması ile saniyede 30 litreye ulaşan bir suyun akmaya başladığını bildirdi.

Sondaj alanlarında betonarme yapının tamamlanması ile motorların takılıp bağlantıların yapılacağının bilgisini veren HATSU, bölgede yaşanan sıkıntıların büyük bir oranda çözüm olan çalışma ile Payas sakinlerinin rahata kavuşacağını aktardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here