Son Operasyonda 15 Kişi Daha Gözaltına Alındı

0
293

Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Uyuşturucu Operasyonlarına Devam Ediyor

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde arttırdıkları operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine darbe vurmaya devam ediyor. Kentimizde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen son operasyonunda 15 kişi daha gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ile İskenderun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne bağlı 250 polisin katılımıyla, daha önceki uyuşturucu operasyonlarının devamı olarak 15 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Daha önceden belirlenen 15 adrese şafak vakti eş zamanlı yapılan baskınlarda, evlerdeki köpeklerin polislere saldırması nedeniyle zor anlar yaşandı, bazı evlerin kapısı güçlükle açtırıldı.

Barıştepe, Buluttepe, Esentepe, Gültepe, Yıldırımtepe ve Kocatepe Mahallelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik detektör köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda gözaltına alınanların uyuşturucu madde satmak, bulundurmak, hırsızlık ve gasp gibi çeşitli suçlardan arandığı belirtildi. Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 456,32 Gram Kubar Esrar Maddesi, 12 Adet Cinsel İçerikli Hap, 7 Gram Kenevir Tohumu, 5 Adet Tabanca Fişeği, 1 Adet Şarjör ele geçirildiği bildirildi.

Kılıç; “Uyuşturucunun Kökü Kazınacak!”

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer ile birlikte operasyonların yapıldığı evleri tek-tek gezen Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, uyuşturucunun kökünü kazıyana kadar operasyonların süreceğini kaydetti. İlçede bir ay içerisinde 4. kez uyuşturucu satıcılarına yönelik baskınlar yaptıklarını aktaran Kılıç, özellikle tepe mahallelerinde ağırlık kazanan operasyonda aylardır süren teknik ve fiziki takip sonucu tespit edilen kişilerin evlerinde aramalar yapıldığını aktardı.

Uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini de vurgulayan Kılıç; “Uyuşturucu tüm dünyada bir insanlık suçudur, bir tek kişi kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Kesinlikle kötü niyetli kişilerin insanlarımızı zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Gerçekleşen operasyon sonunda gözaltına alınan sanıklar, yapılan ilk tahkikatlar sonunda İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

1 Ayda 73 Şüpheli Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığından, son bir ay içerisinde yapılan uyuşturucu operasyonları hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, İskenderun’da, son 1 ay içerisinde 4 aşamalı gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında toplam 73 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan adli işlem yapıldığı, 82 farklı yakalama yapıldığı ve şu ana kadar 50 şüpheli şahıs adli makamlarca tutuklandığı ayrıca belirtildi.

Yine bu planlı operasyonlar kapsamında toplam; 3.827 Gram Kubar Esrar Maddesi, 1 Gram Eroin Maddesi, 15 Adet Captağon Hap, 4 Adet Kuru Sıkı Tabanca, 1 Adet Ruhsatsız Tabanca, 31 Adet Kuru Sıkı Tabanca Mermisi, 5 Adet Av Tüfeği, 36 Av Tüfeği Fişeği, 1 Adet Çelik Yelek, 3 Adet Komando Bıçağı, 4 Adet Kılıç, 1 Adet Biber Gazı, ele geçirildiği de bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here