Sökmen; “Taşın Altına Kafamı Koydum”

0
128

necdet sökmenErzin CHP’den İlk Belediye Başkan Aday Adayı Necdet Sökmen Oldu…

Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçim tarihi yaklaşırken siyasi partiler belediye başkan aday adaylarının kayıtlarını almaya başladı. Erzin Ecatad Başkanı emekli öğretmen Necdet Sökmen de CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Parti binasında yapılan belediye başkan aday adaylığı toplantısına katılan CHP Erzin ilçe başkanı Ali Saral, toplantın açılış konuşmasını yaptı. Saral; “Partimize ilk belediye başkan aday adayı olarak müracaat eden Necdet Sökmen’e başarılar dilerim” dedi.

Erzin Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olan Necdet Sökmen ise yaptığı konuşmasında Ak Parti hükümetinin icraatlarını eleştirdi. Sökmen; “Ülkemizin çok önemli bir konumdan geçtiği şu günlerde bizlerde partimizi önce yerellerde, sonrasında genelde iktidara taşımak için parti sorumluluğu bilincinde çok çalışmak durumundayız. Günümüzde iktidarda olan AKP’nin, ülkemizi küresel sermaye ye peşkeş çektiği, emeğe ve alın terine karşı ne kadar sorumsuz davrandığını, çıkartılan bütün yasaların kısıtlayıcı baskıcı ve işverenden yana çıkartıldıklarını, onların ileri demokrasilerinde yaşıyor ve görüyoruz. Bütün bu olumsuzluklardan İlçemiz Erzin’de nasibini almıştır. Biz şunu da çok iyi biliyoruz ki, Erzin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bu noktada çevremizde ve ilçemizde yaşanan, bütün bu olumsuzluklara karşı çıkmak için, elimizi değil kafamızı taşın altına sokmaktan çekinmedik çekinmeyeceğiz.

Kısaca özetlediğim bu olumsuzluklar benim yerelde, CHP’den belediye başkanlığına aday olma kararımı tetikleyen bir etken olmuştur. Bu adaylık noktasında hiç kimseden icazet almadım. Kimseye eğilip bükülmedim. Bu karar tamamen şahsım adına ailemizin ortak kararıdır. Seçilme konusunda icazetine güvendiğim ve başvuracağım tek yer, önce Allaha, sonra da CHP ye gönül vermiş, Atatürkçü, Yurtsever, Devrimci ve Demokrat partililerimiz ve çok sevdiğim ve değer verdiğim Erzin Halkından başkası değildir” dedi.

Açıklamasında kendi kırmızıçizgilerini de anlatan Sökmen; “Adaylık noktasında kendimce kırmızıçizgilerim de var. Bunlar ise; bu zorlu mücadelede bölmeyip bölünmeyen, öteki olmayıp ötekileştirmeyen, ayırmayıp ayrılmayan, yapıcı kucaklayıcı ve birleştirici halktan yana olacağımdan, Ayrıca bütün çalışmalarımızda ben değil biz olarak hareket edeceğimden emin olmanızı istiyorum. Üstüme aldığım yükün görev ve sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Kimseye karşı aday değil, aksine halkın adayı olmayı tercih ederim. Bu süreçte demokratik teamüller gereği partimizden kim aday olarak çıkarsa çıksın arkasında duracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here