Sökmen, Ölümünün 36. Yılında Törenle Anıldı!

0
124

tayfur sökmen anıldı1Hatay’ın Anavatan’a katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 36. yılında dün törenle anıldı. Valilik bahçesinde gerçekleşen törene Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra, Sökmen’in yakınları, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Vekili Dr. Cemal Turan, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na ve Tayfur Sökmen’in anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonunda devam etti.

tayfur sökmen anıldı2

Burada konuşan Vali Topaca, Devletin kuruluşunda ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhakında tarihi bir görev üstlenmiş olan Tayfur Sökmen’i ve onun arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek; “O dönem içerisinde yapılan bir mücadele ve neticesinde, Anavatan’a ilhak çok önemli bir konudur. Bugün burada birlikteysek bu birliktelik Tayfur Sökmen ve arkadaşlarının sayesindedir. O dönemde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde kalamaz’ sözünün desteğini arkasında hissetmek suretiyle bu birliktelik sağlanmıştır” dedi.

Bu topraklarda yaşadığımız sürece milli mücadele ruhuna her zaman ihtiyacımız olduğuna da değinen Topaca; “Ayrılmaya, bölünmeye, parçalanmaya, bu topraklar izin vermez. Aksi takdirde çok ağır faturalar ödemek durumunda kalabiliriz. Bildiğiniz gibi son dönemlerde ülkemizde çok büyük bir mücadele yaşanıyor. Adeta birilerine karşı içte ve dışta büyük bir savaş veriyoruz. Birilerinin ülkemiz üzerinde yaptığı bu hesaplarda Hatay’ın hala çok özel bir konumu var. Benim özellikle hemşerilerimizden istirhamım, rahmetli Sökmen’in bu emanetinin yine aynı şekilde korunması hususunda o mücadele ve birliktelik ruhunu yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

tayfur sökmen anıldı3

Sınırımızın hemen öbür tarafında kan, ateş, göç ve zulüm olduğunu ifade eden Topaca; “Bunu biz bu topraklarda istemiyoruz. Bu topraklarda istemediğimiz gibi komşularımızda da istemiyoruz. Bu güç odaklarının önündeki en büyük engel Türkiye Cumhuriyeti’dir ve Hatay’dır. Bizler bu ruhu yaşatmaya, çocuklarımıza aktarmaya ve bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz bu toprakların bin yıldır sahibiyiz. Bu topraklar başkalarının hesaplarına feda edilecek topraklar değildir” diye konuştu.

Merhum Tayfur Sökmen başta olmak üzere onun arkadaşlarına ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve gazilerimize, son dönemde ülkemizin değişik yerlerinde terör saldırıları sonucu şehit olan tüm evlatlarımıza Allah’tan rahmet dilediğini belirten Sayın Topaca; ülkemizin birliğinin, dirliğinin ve bütünlüğünün daim olması temennisinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here