Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğinden Barınağa Ziyaret

0
629

Barınak Muhteşem!

İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Fato Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Belediyesi Köpek Barınağını ziyaret ettiler. Barınakta köpeklere gösterilen ilgi ve bakımdan dolayı barınak yetkililerine teşekkür eden Dernek Başkanı Özdemir, kediler için de barınak oluşturulması gerektiğini belirtti.

Köpek barınağına gerçekleştirdikleri ziyarette Çevre Koruma Kontrol Müdür Vekili Fevzi Özkan ile görüşen Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, barınakta incelemelerde de bulundular. İnceleme sonunda “Tek kelime ile Barınak Muhteşem!” diyen dernek üyeleri, kediler içinde barınak yerinin olmasının gerekliliğini kaydettiler.

Barınak faaliyetleri hakkında bilgi veren Müdür Vekili Özkan, hayvan sahiplendirme konusunda çok büyük başarılar elde ettiklerini, barınakta sadece köpekleri değil, her türlü sahipsiz hayvanları tedavi ettiklerini bunun içerisinde kedilerin de olduğunu söyledi.

Barınağa kediler için bir yer tahsis edilmesi gerektiğine işaret edene Dernek Başkanı Fato Özdemir; “Gerçekten köpeklere burada çok iyi bakıyor ve ilgileniyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Dernek olarak sadece köpekler için değil, kediler içinde bir yer tahsis edilip, barınak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde gerekli girişimlerde bulunacağız. Kurulması halinde de dernek olarak her türlü maddi ve manevi destek olmaya hazırız!” dedi. Özdemir, kedilerin kısırlaştırılıp, üremenin önüne de geçilmesi gerektiğini de ifade etti.

Kısırlaştırma konusunda yardıma hazır olduklarını duyuran Özkan; “Sahipsiz kedileri sizler toplayın getirin, biz burada onları kısırlaştırırız. Bu konuda yardıma hazırız” şeklinde konuştu. Özkan, derneğin talebi üzerine de sokaklara su kabı konulması konusunda yardımcı olacaklarını da vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here