SMMM Odası Üyelerini e-fatura ve e-defter Konusunda Bilgilendirdi

0
228

muhasebeciler1İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, üyelerine yönelik Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda seminer verildi. Muhasebecileri ilgilendiren konuların yanı sıra e-fatura ve e-defter konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü. İTSO Salonunda gerçekleştirilen seminere TÜRMOS Genel Sekreteri Yücel Akdemir ve Lüca Ürün, yöneticisi Cenk İçer konuşmacı olarak katıldı.

TÜRMOB Genel sekreteri Yücel Akdemir, İskenderun SMMM Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül’e üyelerine yönelik mesleki eğitimlerine göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı teşekkür ederek; “Meslektaşlarımızın bilgi çağını, teknolojiyi ve özellikle internet ortamında gerçekleştirilen fatura ve ödemeleri takip etmeleri için bu tür bilgilendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Akdemir konuşmasını devamında ise, meslek mensuplarına tabela asma zorunluluğunun kaldırıldığına söyledi. Tabela için gelen müşterilerden hayır gelmeyeceğini belirten Akdemir,  yalancı denetmenliğe de kimsenin soyunmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu unvanı haksız yere kimsenin kullanmaması gerektiğinin altını çizdi.

muhasebeciler2

TÜRMOB Genel sekreteri Yücel Akdemir, sinevizyon destekli olarak verdiği seminerinde e-fatura ve e-defter uygulamalarına değindi. Akdemir; “Kanunen yetkili kuruluşlardan yetki almış bağımsız denetim kuruluşları, meslek unvanından sonra gelmek kaydıyla şirket unvanlarında bağımsız denetim ibaresini kullanabilirler. Çalışanlar listesine kayıtlı olmayan veya farklı olanın çalışanlar listesine kayıtlı olan meslek mensupları ortaklı bürosu kuramazlar.

Ortaklık büroları şube açamazlar. Mesleki bürolarda bağımlı çalışmakta iken bu görevlerinden ayrılan meslek mensuplarının işten çıkış tarihinden itibaren stajını tamamlayarak mesleği yapmaya hak kazanan meslek mensuplarının ise meslek ruhsatlarını aldıkları tarihten itibaren 2 yıl geçmedikçe ayrıldıkları veya yanında staj yaptıkları meslek mensuplarının rızası olmadan onların müşterilerine hizmet vermemeleri gerektiği de disiplin yönetmeliğinde yer almaktadır” diye konuştu.

Seminerde daha sonra söz alan Lüca Ürün, yönetici Cenk İçer ise, e-defter iş süreçleri  genel istatistikler konularında katılımcıları bilgilendirdi. Seminer sonunda İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin  Özbülbül, TÜRMOS Genel sekreteri Yücel Akdemir ve  Lüca Ürün, yöneticisi  Cenk İçer’e verdikleri bilgi ve desteklerden dolayı günün anısına plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here