Siyaset Değil, Spor Yapın (2)

0
44

Değerli okurlarım, dünkü makalemi okuyanlar o meyve konusunu fazla ciddiye almasınlar. Hiç meyveden sarhoş olunur mu? Rakı içersen sarhoş olursun. Zaten bunu herkes biliyor. Hatta Kasımpaşalı bile biliyor. Kafası öyle çalışıyor ki; Atatürk Orman Çiftliğinde, geceleri ağaç kesimi var, gündüzleri ise göstermelik yol yapımı gerçekleştiriliyor. Bütün mesele Ata’mızın eserine zarar vermek, O’ndan hınç almak, yürek soğutmak, yandaşlarına “Oh” dedirtmek! Neden böylesine kin tutuluyor, nefret hissi var, anlamış değilim.

Bir şeyi daha anlayamıyoruz… Büyükşehirlerde yaşayanlar askeri sevmedikleri için, askeri birlikler doğuya kaydırılıyor. Bu işlem de alelacele yapılıyor. Bu yapılanların hepsi de seçim oyunlarıdır, başka şeylerle izah edilemez.

Çocukluğumuzda yine amatör ligler vardı da, bu sivil kulüplerin içinde bir de Karagücü futbol takımı bulunmaktaydı. O şehrin ya da kazanın sporseverleri Karagücünü el üstünde turtalardı. Büyük şehirde bile olsa, insanların askerden rahatsız olmaları söz konusu olamaz.

Birçok okurum “Centilmen Futbolu” işlememi istiyor. Irkçılık, kavga, küfür ve hatta cinayet! Ülkemizdeki futbol ortamı yıllarca bu olumsuz olaylarla anıldı. Sporun içinden ve çevresinden kiminle konuşsak, bu tablodan olumlu bir şeyler çıkarmanın, geleceğe dair olumlu düşünmenin olanaksız olduğunu ifade ettiler.

Hem futbolun hem de bu mesleğin kıdemlilerinden birisi olarak, hem dağarcığımı, hem de sporseverlerin nabzını yokladım. Yarınlar için umut ışığı olacak bazı fikirler bloke ettik. Sizlere inandırıcı gelir mi bilemiyorum? Önce başlıkları sunmak istiyorum. Futbolcular dost olsun, birlikte tatile çıksınlar, maçlar gündüz oynansın, çocuklu aileler gelsin. Deplasman yasağı kalksın, statlarda rakip takımların marşları çalsın. Rakip takım formalı çocuklar, sembol isimlerin sık-sık anılması, arada bir yıldız futbolcular iki takım halinde maçlar yapsınlar. Fair-Play ödülleri, Anneler devreye girsin, futbolcu-sporsever el ele.

Bu başlıkları yarınki sayımızda açıklamaya çalışacağım ama hiç birisinin futbolumuzu güzelleştireceğini sanmıyorum. Bunların birazcık başarılı olabilmeleri için, özellikle ve ivedilikle futbolun özerk olması, TFF Başkanının seçimle gelmiş olması, futboldan da anlaması şarttır. Yarın devam edelim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here