“Sivrisinek Larva Mücadelesi Hangi Belediye Eliyle Ne Zaman Yapılacak?”

0
514

Vatandaş Soruyor

“Sivrisinek Larva Mücadelesi Hangi Belediye Eliyle Ne Zaman Yapılacak?”

Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında sivrisineklerden şikâyetçi olan bazı İskenderun yaşayanları sivrisinek larva ilaçlamalarının ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyor.

Konuya duyarlı vatandaşlar; “Larva mücadelesi her yıl Mart ve Nisan aylarında yapılır. Bu yıl şu ana kadar İskenderun Belediyesi’nin kanal içleri, bazı sivrisinek üreme noktalarında “dumanlama” çalışmasını yaptığını biliyoruz. Mazot ve çok az ilaç karışımıyla yapılan bu mücadele sineklerin bulundukları ortamda boğulmaları ile gerçekleşiyor. Oysa asıl mücadele sivrisinek larvalarını ilaçlamakla olur. Larva mücadele dönemi geldiği halde İskenderun Belediyesi’nde ‘larva ilacı yok’ deniyor. Ya da ‘bu görev, Hatay Büyükşehir Belediyesi uhdesine girdi’ şeklinde bir açıklamayla karşılıklı olarak larva mücadelesinden imtina edilir bir hal oluşturuluyor.

Biz vatandaşları hizmet ilgilendiriyor. Larva mücadelesini ister İskenderun Belediyesi ister de Hatay Büyükşehir belediyesi yapsın ama anılan elzem hizmet bir an önce yapılsın. İskenderun Belediyesi’nin larva mücadele ilacı yoksa bir an önce ilaç ihalesi yapılsın ve mücadele dört koldan başlatılsın. Hatay Büyükşehir Belediyesi ’de hizmet vermek istiyorsa bir an önce konuya açıklık getirsin ya da ilaçlama müştereken yapılsın. Belirsizlik, mücadelenin ağırdan alınması vatandaşa sivrisinek, eziyet ve salgın hastalık olarak gelebilir. Yerel yönetimler, yetkililer el ele verip bu ciddi sorunu, sorun olmaktan çıkarıp, bir an önce harekete geçmelidirler” şeklinde ortak görüş beyan ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here