Sınır Kapısındaki Patlamanın Araştırmaları Sürüyor

0
41

Geçtiğimiz ay içerisinde Cilvegözü Sınır Kapısı’nda meydana gelen ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler; “4’ü Suriyeli 1’i Türk beş kişi tutuklama talebiyle özel yetkili mahkemeye sevk edildi. Bu şahısların 2’si bizzat patlamayı gerçekleştiren araçta gelen kişiler. Suriye istihbaratı ile Ordu yetkilileriyle irtibatlı olduklarını tespit ettik” dedi.

Patlamayla ilgili olarak güvenlik güçlerinin ve istihbarat birimlerinin çok büyük bir koordinasyon içerisinde önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Güler; “O gün sizlere dağıttığımız olayla ilgili görüntülerde Suriye’ye geçtiği görülen 1 bayan ve 1 erkek tespit edildi. Ayrıca olayla ilgili 1 şahıs gözaltına alındı. Bunlara yardım ve yataklıkta bulunan 5 kişi daha olmak üzere 5’i Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alınmıştı. 3 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Önceki gün 4’ü Suriyeli 1’i Türk tutuklama talebiyle özel yetkili mahkemeye sevk edildi. Bu şahısların 2’si bizzat patlamayı gerçekleştiren araçta gelen kişiler. Bir kişi de organizasyonu yapan. Bir kişinin ise aranmasına devam ediliyor” dedi.

Olayla ilgili geniş bir araştırmanın halen devam ettiğine vurgu yapan Bakan Güler; “Sebepleri konusunda ve kimlerce teşvik edildiği, nasıl düzenlendiği konusunda elimizde bilgiler var. Bu kişilerin Suriye istihbaratı ve Ordu yetkilileriyle irtibatlı olduklarını tespit ettik. Bunlar yargı aşamasında ortaya çıkacak. Ayrıca Suriye’ye yapılan insani yardımı önleme amacıyla olduğunu biliyoruz. Daha öncede benzeri bir takım hazırlıklar içerisinde olmuşlar. Şaşırtmaca olarak olayda kullanılan şahısların da kimliklerine bakıldığı zaman olayın farklı görüntü verilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Başka bağlantılarını da araştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here