Şimdi, Barış Zamanı!

0
56

Barış için çağrıda bulunan Antakya Sivil İnisiyatif, yaptığı açıklamada, silahla hiçbir sorunun çözülemeyeceğini, barışta birleşmek gerektiğini vurguladı. İnsan hayatının kutsallığının bütün siyasi ikballerden daha önemli olduğunu ifade eden Antakya Sivil İnisiyatif, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Geçmiş tarih gösterdi ki “Barış”a giden yol zordur. Engellerle korkularla doludur. Ne var ki siyasi ezberlerin bozulduğunu, toplumsal muhalefetin zenginliği ve gücü ortaya koymuştur. İnsani ve vicdani duygular, zamanı gelmiş fikirlerle beslendiğinde bunların önünde ordular da duramaz. Şiddetten yana olmak ve silahla çözüm aramak halkın vicdanında artık kabul görmüyor.

Şimdi kırılma noktasındayız; ya değişim, demokratikleşme ve küresel ekonomik güç olunacak ki bu aynı zamanda komşularımızla yeni bir sayfa açmamıza katkı sağlayacak ya da siyasi-iktisadi sıkıntı ve kaosun başlangıcı olacaktır.

Herkese sesleniyoruz! Şimdi barış zamanı, şimdi yanan ateşi söndürmek için, gözyaşlarımızı akıtma zamanı, şimdi kardeşlik ve ortak yaşamı kurma zamanıdır. Ülke içinde ve dışında barış içinde yaşamak; Türkün, Kürdün, Türkiye insanının ortak özlemi ve dileğidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here