Sıcak Hava Bunaltmaya Başladı

0
120

sıcak hava1İskenderun’da sıcaklıklar 36 dereceyi bulunca vatandaşlar ağaç altlarına akın etti. Ramazan ayının yaşandığı günlerde oruç tutan vatandaşlar gündüz vakti 36 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalırken, çareyi ağaç gölgeliklerinde istirahat ederek bulmaya çalışıyorlar.

Deniz kenarında gölge bulup yere serildiklerini anlatan Şükrü Kaya isimli vatandaş, hava sıcaklığından dolayı çalışmadığını söyledi. Ramazan bayramının yaklaştığını ve hanımının kendisinden para istediğini söyleyen Abdülhamit Gültekin ise hanımına para veremediği için iftar vaktine kadar ağaç gölgeliğinde beklediğini belirtti.

sıcak hava2

Emekli olduğunu söyleyen Gültekin; “Bayram yaklaştı herkes evde para istiyor. Eve para götürmeyince hanım beni dövüyor. Emekli maaşım 800 lira ben bu parayla sadece elektrik, su ve telefon paramı ödüyorum” dedi.

10 çocuk babası ve 20 torun sahibi olduğunu ifade eden Mahmut Türgay da; “Emekliyiz. Hava çok sıcak… Yapacak bir işimiz yok. İftar vaktine kadar burada bekliyoruz” diye konuştu.  Ağaç gölgeliklerine pike seren bazı vatandaşlar ise iftar vaktine dek uyumayı tercih ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here